akcija 4 odiseje (30 popusta)

Akcija - 4 ODISEJE (30% popusta)

Artur Klark

Paketi knjiga

U 4 odiseje Artur Č. Klark majstorski zaokružuje epsku viziju svog izmaštanog univerzuma. Dok svedočimo tome kako njegova fikcija „postaje istorija“, nepokolebljivom verom u moć tehnologije – pravilno primenjene – da spase čovečanstvo od samouništenja, Klark je samo učvrstio svoju poziciju dežurnog autoriteta za budućnost.

Cena: 3.077,00 RSD 4.396,00 ušteda: 1.319,00 RSD (-30%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.
Zapiši posvetu koju ćemo odštampati na prvoj stranici knjige koju poručuješ:

2001: ODISEJA U SVEMIR

Na Mesecu je otkrivena enigma. Implikacije ovog otkrića toliko su velike da su ljudi po prvi put poslati duboko u Sunčev sistem. Ali mnogo pre nego što se stigne na odredište, putovanje zauzima užasan, neobjašnjivo pogrešan kurs... Odiseja je jedan od najprodavanijih naučnofantastičnih romana našeg doba.

2010: DRUGA ODISEJA

Devet godina nakon kraha Diskaverijeve misije na Jupiteru, američko-sovjetska ekspedicija kreće u susret napuštenom svemirskom brodu, kako bi pretražila i ispitala memorijske blokove pobunjenog, „psihotičnog” računara HAL 9000, ne bi li se ustanovilo šta je pošlo po zlu... I šta se dogodilo sa komandantom Dejvom Boumenom

2061: TREĆA ODISEJA

Dve ekspedicije u svemir postaju neraskidivo prepletene. Hejvud Flojd, koji je preživeo dva prethodna susreta sa misterioznim monolitima, mora se ponovo suprotstaviti Dejvu Boumenu, HAL-u i vanzemaljskoj rasi koja je odlučila da će čovečanstvo igrati ulogu u evoluciji galaksije želelo to ili ne.

3001: KONAČNA ODISEJA

Brod koji je poslat da spasi Galaksiju srušio se u novom okeanu na nekadašnjem Jupiterovom mesecu i postao pretnja, nakon što su supermoćni vanzemaljci upozorili ljude da nikada ne slete na Evropu. Da bi se borio protiv nadolazeće pretnje, Pul će morati da udruži snage sa starim znancima, Dejvom Boumenom i HAL-om, koji su sada spojeni u jedan entitet Halman – i da ih iskoristi kao trojanskog konja u nameri da osujeti misteriozne kreatore monolita.

  • ISBN: 100000015
  • Broj strana: 1116
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Mek
  • Format: 20x14
  • Godina izdanja: 2022

Artur Klark
Artur Č. Klark (1917–2008) kultni je autor naučne fantastike, koji je svetsku slavu stekao romanom 2001: Odiseja u svemiru. Nakon studija matematike i fizike na Kings koledžu u Londonu, Klark se posvetio pisanju. Tokom Drugog svetskog rata služio je u Kraljevskom ratnom vazduhoplovstvu kao specijalista za radare i učestvovao je u izgradnji prvih sistema za rano uzbunjivanje i automatsko navođenje pilota sa zemlje. Njegova ljubav prema nauci svoj novi izraz našla je kako u knjigama (zbog čega su njegova dela neretko nagoveštavala nova naučna otkrića), tako i u brojnim izmumima i patentima koje je potpisao. Napisao je više od dvadeset romana, dvanaest zbirki kratkih priča i petnaest knjiga u kojima govori o budućnosti, istraživanjima svemira itd. Kao dominantne teme Klarkovog književnog dela, kritika navodi čovekov „duhovni” preobražaj i ljudsku potragu za mestom u univerzumu.