akcija trilogija o alberti (35 popusta)

Akcija - Trilogija o Alberti (35% popusta)

Kora Sandel

Paketi knjiga

Čuveni serijal Kore Sandel – Alberte i Jakob (1926), Alberte i sloboda (1931) i Samo Alberte (1939) – predstavlja autobiografsku trilogiju trajne umetničke vrednosti, koja slavi snagu unutrašnjeg života i ljudske duše, hrabrost i zauzimanje za sebe.

Cena: 1.948,00 RSD 2.997,00 ušteda: 1.049,00 RSD (-35%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.
Zapiši posvetu koju ćemo odštampati na prvoj stranici knjige koju poručuješ:

ALBERTE I JAKOB (I deo)

U malom, konvencijama zarobljenom gradu, Alberte se oseća neuspešno i sputano. U svakom pogledu drugačija od predstave koju roditelji, prijateljice i žitelji lučkog mestašceta imaju o njoj, Alberte, kako se čini, nema druge nego da strpljivo i tiho neguje svoj unutrašnji život nadajući se da ce moći da umakne svim izgledima koji stoje pred devojkama njene dobi i njenog imovinskog statusa.

ALBERTE I SLOBODA (II deo)

Alberte Selmer beži iz svog hladnog i ograničavajućeg provincijskog života u Norveškoj da bi mogućnost sreće potražila u Parizu. Ali grad boema, u kojem se ispija apsint i vode beskrajni razgovori o kubizmu, nije ono što je zamišljala. Osećajući kako njen talenat počinje da kopni, a njena sloboda da stagnira, Alberte postaje svesna da se njen život pretvara u borbu za preživljavanje.

SAMO ALBERTE (III deo)

U poslednjem delu mnogouvažene trilogije, Alberte, sada ljubavnica norveškog umetnika Siverta, živi u Parizu s njihovim malim sinom. I dok se Sivert upušta u vezu sa izvesnom švedskom slikarkom, Alberte se zaljubljuje u Pjera, pisca koji se upravo vratio iz vojne službe, naklonjenog njenim kreativnim snagama i kolebljivoj potrebi za pisanjem. Nakon perioda sukoba, Sivert i Alberte vraćaju se u Norvešku, gde njena samospoznaja postaje potpuna. Suptilno i pronicljivo, Kora Sendel prikazuje postepenu koroziju odnosa na pozadini posledica Velikog rata.

  • ISBN: 100000023
  • Broj strana: 266+242+299
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Mek
  • Format: 20x14
  • Godina izdanja: 2022

Kora Sandel
Kora Sandel (1880–1974) pseudonim je Sare Sesilije Gervel Fabricijus, norveške spisateljice i slikarke. Rođena je u Kristijaniji (današnji Oslo), ali je zbog finansijskih poteškoca njena porodica morala da se seli na sever države, gde je njen otac postavljen za komandanta mornarice. Mlada Sara počinje da slika pod budnim okom Harijet Baker, a sa 25 godina se seli u Pariz, gde nastavlja da živi u skandinavskoj umetničkoj koloniji od 1906. do 1921. Godine 1913. udala se za švedskog vajara Andersa Jonsona, sa kojim je imala jedno dete. Godine 1921. porodica se vratila u Švedsku, gde se par razdvojio godinu dana kasnije. Nakon bezuspešnih pokušaja da se afirmiše kao slikarka, u 46. godini objavljuje prvi roman iz delimično autobiografske trilogije o Alberti – "Alberte i Jakob". U godinama koje će doći, romani ove trilogije upisaće je u kanon skandinavske književnosti. Bez obzira na veliki književni uspeh, ostala je skrivena iza svog pseudonima i živela je prilično povučeno. Odlikovana je Kraljevskim norveškim ordenom Svetog Olava 1957. Njen dom pretvoren je u muzej.