camille mon envolée

Camille mon envolée

Sofi Dol

Uskoro

Kamil (16) je za četiri dana odnela munjevita groznica. U nedeljama nakon smrti njene ćerke, Sofi Dol je počela da piše.

Unesite e-mail adresu:
Kamil (16) je za četiri dana odnela munjevita groznica. U nedeljama nakon smrti njene ćerke, Sofi Dol je počela da piše. Pisala je tako da ne zaboravi Kamil, njen „iskren, pravi, blistav“ pogled, prazninu posle njene smrti, organizaciju sahrane, tinejdžere koje treba utešiti...
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Broš
  • Godina izdanja: 2021

Sofi Dol
Sofi Dal je glumica i književnica rođena u istočnoj Francuskoj 1965. Studiranje muzike na Nacionalnom konzervatorijumu u Strazburu podstaklo ju je da se bavi mnogim umetničkim praksama. Autorka je romana Camille, mon Envolée (2015), koji je osvojio nagradu za najbolji prvi roman časopisa Lire, La Suture (2016) i Au Grand Lavoir (2018). Bavljenje pisanjem i glumom ne pretpostavlja interesovanjima u sferi obrazovanja i pedagogije. U okviru književnog programa regiona Il de Frans, nedavno je provela deset meseci koordinišući radionicu pisanja za zatvorenike Pritvorskog centra Melun, 40 kilometara jugoistočno od Pariza.