digitalni minimalizam

Digitalni minimalizam

Cal Newport

Uskoro

Zdravorazumski saveti, poput isključivanja notifikacija, ne idu dovoljno daleko da bi nam pomogli da vratimo kontrolu nad našim tehnološkim životima, a pokušaji da se potpuno isključimo iz struje su komplikovani zahtevima porodice, prijatelja i posla. Umesto toga, potrebna nam je promišljena metoda da bismo odlučili koje ćemo alate koristiti, u koje svrhe i pod kojim uslovima.

Digitalni minimalisti su svuda oko nas. Oni su mirni, srećni ljudi koji mogu da vode duge razgovore bez virkanja u telefone. Mogu da se izgube u dobroj knjizi, projektu rezbarenja ili ležernom jutarnjem trčanju. Mogu da se zabave sa prijateljima i porodicom bez opsesivne želje da dokumentuju iskustvo. Oni ostaju informisani o dnevnim novostima, ali se ne osećaju preplavljeno njima. Ne doživljavaju „strah od propuštanja” jer već znaju koje im aktivnosti pružaju smisao i zadovoljstvo.

  • Pismo: Latinica
  • Povez: Broš
  • Godina izdanja: 2022

Cal Newport
Njuport je profesor kompjuterskih nauka na Univerzitetu Džordžtaun i autor nekoliko knjiga, od kojih su najpoznatije Digital Minimalism, A World Without Email i Deep Work. Knjige su mu prevedene na preko 30 jezika. Takođe vodi i popularnu veb-stranicu Study Hacks: Decoding Patterns of Success.