Kako gospodariti sobom pomoću svesne autosugestije

Emil Kue

Popularna psihologija, Novi naslovi

Reprezentativno delo iz oblasti literature o samopomoći, koje pojedincu skreće pažnju na moć kojom naša nastojanja utiču na kvalitet naših života.

Cena: 719,00 RSD 899,00 ušteda: 180,00 RSD (-20%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.
Zapiši posvetu koju ćemo odštampati na prvoj stranici knjige koju poručuješ:

Prevela s francuskog: Ana Jovanović

Neposredno pre svoje smrti 1926. godine, samouki terapeut Emil Kue postao je međunarodna senzacija zahvaljujući programu „svesne autosugestije”. Ovaj jednostavno i pristupačno napisan tekst teži da pomogne pojedincima da reprogramiraju svoju psihu ponavljanjem ključnih mantri ili afirmacija, drastično poboljšaju zdravlje, obnove povoljnu sliku o sebi, i pospeše osećaj ličnog blagostanja.

Iako su se kritičari metode rugali njenoj jednostavnosti, desetine hiljada sledbenika u Sjedinjenim Državama i Evropi zakleli su se da im je Kue preokrenuo živote tehnikama koje se mogu praktikovati bilo kada i bilo gde. Nastala pre više od veka, Kueova metoda se današnjem čitaocu može na prvi pogled učiniti pomalo naivnom i nedovoljno naučno zasnovanom. Valja, međutim, podsetiti na to da savremena medicina, a posebno moderna psihosomatska medicina, koja u poslednjih pedeset godina doživljava buran razvoj, kao svoje osnovne postulate koristi upravo Kueove teze o uticaju svesti na vegetativni nervni sistem.

Kako gospodariti sobom pomoću svesne autosugestije i dan-danas je reprezentativno delo iz oblasti literature o samopomoći, koje pojedincu skreće pažnju na moć kojom naša nastojanja utiču na kvalitet naših života.

  • ISBN: 9788660361112
  • Broj strana: 128
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Mek
  • Format: 19x14
  • Godina izdanja: 2021

Emil Kue
Emil Kue (1857–1926) bio je francuski psiholog i farmaceut. Nakon studija farmacije, otvara apoteku u svom rodnom gradu. Zahvaljujući upečatljivoj i harizmatičnoj prirodi, a pre svega želji da pomogne, postao je veoma uticajan sagovornik i terapeut. Tvorac je Kueove metode, koja podrazumeva isključivanje volje i ponavljanje – opušteno, bez naprezanja – ključne rečenice autosugestije, što omogućava nesvesnom da je spontano upija, a zatim deluje u pravcu postavljenog cilja. Pred vama je njegovo najpoznatije delo, Kako gospodariti sobom pomoću svesne autosugestije.