mine menn (my men)

Mine Menn (My Men)

Victoria Kielland

Uskoro

"Mine Menn" je fikcija inspirisana stvarnim događajima, o Brinhild, norveškoj sluškinji, koja je emigrirala u Ameriku krajem 19. veka i postala Bella Sørensen, zatim Belle Gunness iz La Porte, Indijana. Nakon njene smrti, Bel je otkrivena kao prva žena serijski ubica u Americi

Unesite e-mail adresu:

"Mine Menn" je fikcija inspirisana stvarnim događajima, o Brinhild, norveškoj sluškinji, koja je emigrirala u Ameriku krajem 19. veka i postala Bella Sørensen, zatim Belle Gunness iz La Porte, Indijana. Nakon njene smrti, Bel je otkrivena kao prva žena serijski ubica u Americi, ali Kiland piše o slomljenoj osobi, o onoj koja uvek žudi, o odlasku na kraj sveta, o onima koji odbijaju da izgube sebe; oni koji će živeti i oni koji moraju da umru. Niko ko voli celim sobom ne može preživeti.

  • Broj strana: 200
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Mek
  • Format: 20x14
  • Godina izdanja: 2024

Victoria Kielland
Viktorija Kiland je norveška spisateljica. Roman „Mine menn“ (My Men) ispratile se odlične kritike u Norveškoj, što joj je donelo nekoliko nagrada, uključujući nagradu Dobloug Švedske akademije i nagradu Thorleif Dahl Norveške akademije (najmlađa dobitnica). Roman se takođe prevodi na 14 jezika. Njena debitantska zbirka kratkih priča, "I Lingen" ("In the Heather"), ušla je u uži izbor za nagradu za prvu knjigu Tarjei Vesaas, a njen prvi roman, "Dammir" ("Marsh Pond"), bio je u užem izboru za nagradu mladih kritičara.