Naplavine

Karen Gilis

Svetska književnost, E-knjige, Akcija 3 za 1399

Karen Gilis vešto ispisuje svoje junake i sve bure i nevere koje ih nemilosrdno šibaju. Nema sumnje da će roman  Nošeno talasima čitaoce potaknuti na razmišljanje o ljubavi, vernosti, oprostu, utehi, ali ponajpre nadi.

Cena: 799,00 RSD 999,00 ušteda: 200,00 RSD (-20%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.
Zapiši posvetu koju ćemo odštampati na prvoj stranici knjige koju poručuješ:
opcija:

Preveo s engleskog: Đorđe Tomić

Lara je Irkinja nemirnog duha koja sa ljubavnikom i sinom živi nomadskim životom, putujući prostranstvima Južne Amerike prema prilikama i raspoloženju. Nakon što u vrevi brazilske tržnice netragom nestaje njen četvorogodišnji sin, a ljubavna veza se okonča pod opterećenjem dvogodišnje mučne i neuspele potrage, ona se vraća u Irsku u nastojanju da preboli gubitak i vrati izgubljeni mir. Ali tamo je sve bremenito prošlošću, a prijatelji su se promenili i čine se pomalo dalekim, i Lara umesto mira otkriva zabranjenu strast u preljubničkoj vezi sa prijateljem koji je oženio njenu rođaku. Svi u toj trijadi vođeni su drugačijim porivima: rođaka će rizikovati zbog porodice, on pak zbog zatomljene strasti, dok će Lara shvatiti da je njen povratak samo intermeco u potrazi za sinom. Svi su tragično postavljeni u igri svojih i tuđih života, nošeni talasom emocija.

  • ISBN: 9788660360603
  • Broj strana: 312
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Mek
  • Format: 20x14cm
  • Godina izdanja: 2020

Karen Gilis
Karen Gilis rođena je 1974. u Dablinu. Studirala je pravo, a zatim nekoliko godina radila u advokatskoj struci, i u potpunosti se – početkom devedesetih – posvetila pisanju. Mnoge kratke priče Karen Gilis objavljene su u književnim časopisima. Već 2001. ušla je u uži izbor za nagradu Hennessy za nove irske autore, a njena spisateljska karijera nastavljena je objavljivanjem romanesknog prvenca Sedam noći u Saragozi (2005), dočekanog pohvalama književne kritike. Usledili su romani Nošeni talasima (2006), Moje stakleno srce (2007) i Odsutna supruga (2008). I kritika i čitalačka publika cene je kao jedu od najintrigantnijih savremenih irskih autorki, kako zbog njenog stila i umeća u uprizoravanju likova, tako i zbog hvatanja u koštac s važnim i neobičnim temama. Za roman Nošeni talasima Gilis je 2009. dobila Nagradu Evropske unije za književnost.