orbitor 3 aripa dreapta

Orbitor 3: Aripa Dreapta

Mirča Kartaresku

Uskoro

„Gde Herman samo skicira svoje vizije simetrija, analogija, antagonizama, coincidentia oppositorum i kosmičkih veza, Mirčea živi svoje vizije lutajući po fraktalnom univerzumu u kome se priča o njego...

Unesite e-mail adresu:
„Gde Herman samo skicira svoje vizije simetrija, analogija, antagonizama, coincidentia oppositorum i kosmičkih veza, Mirčea živi svoje vizije lutajući po fraktalnom univerzumu u kome se priča o njegovoj porodici i detinjstvu prepliće sa istorijom postkomunističke Rumunije, ali i sa drugim vremenima i prostorima prošlih vekova i dalekim prizorima, od Bukurešta do Bugarske i od Luizijane do Holandije.“ (American Book Reviev)
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Mek
  • Godina izdanja: 2023

Mirča Kartaresku
Mirča Kartaresku je rođen u Bukureštu 1956. godine. Spisateljsku karijeru je započeo kao pesnik 1978, da bi ubrzo bio, zahvaljujući svojim zbirkama poezije, prepoznat kao vodeća književna figura svoje generacije. Tokom osamdesetih godina počinje da piše prozu, u kojoj će se prepoznati lirski senzibilitet iz njegovih pesama. Njegov književni rad karakteriše pretapanje i kombinovanje različitih stilova, žanrova, kao i kritičko inkorporiranje starije rumunske književnosti, mitologije, legendi, i kritički odnos prema savremenom rumusnkom društvu i politici. Pripadao je književnoj grupi koju je predvodio Nikolae Manolesku. Nakon što je u Bukureštu diplomirao rumunski jezik i književnost, radio je kao nastavnik, da bi kasnije postao lektor na odeljenju za rumunsku književnu istoriju, a danas je profesor na bukureštanskom Univerzitetu. Dobitnik je više rumunskih i internacionalnih književnih nagrada, a preveden je na skoro sve evropske jezike.