rocannon s world

Rocannon's world

Ursula le Gvin

Uskoro

Svet koji dele tri autohtone humanoidne rase - Gdemiar koji živi u pećinama, vilenjačka Fija i klan ratnika Liuar - iznenada je napadnut i pokoren od strane flote brodova sa zvezda. Zemaljski na...

Unesite e-mail adresu:

Svet koji dele tri autohtone humanoidne rase - Gdemiar koji živi u pećinama, vilenjačka Fija i klan ratnika Liuar - iznenada je napadnut i pokoren od strane flote brodova sa zvezda. Zemaljski naučnik Rokanon je na tom svetu i vidi svoje prijatelje kako su ubijeni i njegov svemirski brod uništen. Ostao među vanzemaljskim narodima, on vodi bitku da oslobodi ovaj novi svet - i otkriva da legende rastu oko njega čak i dok se bori.

  • Broj strana: 144
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Mek
  • Godina izdanja: 2023

Ursula le Gvin
Usula Legvin (1929 - 2018) je u okvire fantastičkog žanra unela mnoge novine i temeljno izmenila njegov senzibilitet u pravcu feminizma, sa antropološkim i kulturološkim intervencijama na polju uvrežene koncepcije ljudskog pola. Napisala je više od 20 romana, a pored toga se bavila i pisanjem pripovedaka, pesama i eseja i književnosti za decu. Knjige su joj prevedene na više od 40 jezika i prodate su u milionima primeraka. Pažnju svetske književne javnosti je stekla knjigama poput „Leva ruka tame“ i serijalom „Zemljomorje“. Čuveni književni kritičar Harold Blum hvalio ju je kao „stvaraoca briljantne mašte i vrhunskog stila“, a njen uticaj primećuje se kod svih vodećih autora i autorki fantastike danas. Osvojila je sva relevantna američka književna priznanja i nagrade, kao i odlikovanja za životna postignuća na polju književnosti i kulture. Pet puta je dobila nagradu Locus, četiri puta nagradu Nebula, dva puta nagradu Hugo i jednom World Fantasy Award.