socrate medicine

Socrate medicine

Jean Louis Cianni

Uskoro

Sadašnje krize nas dovode do toga da više ništa ne znamo, ništa ne razumemo, ničemu se više ne nadamo. Kako i šta razmišljati u klimi koja je toliko turbulentna koliko i izaziva anksioznost? Kako ne p...

Unesite e-mail adresu:
Sadašnje krize nas dovode do toga da više ništa ne znamo, ništa ne razumemo, ničemu se više ne nadamo. Kako i šta razmišljati u klimi koja je toliko turbulentna koliko i izaziva anksioznost? Kako ne potonuti u strah i tugu i ponovo aktivirati želju za životom? Ovaj esej predlaže da se vratimo izvorima, Sokratu, koji je četiri veka pre naše ere, u Atini u punoj katastrofi, filozofskim ispitivanjem pozvao svoje sugrađane na brigu. Zapanjujuće aktuelni, lekovi koje je Sokrat predložio pojedincu i građaninu važniji su nego ikad.
  • Broj strana: 329
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Mek
  • Godina izdanja: 2022

Jean Louis Cianni
Philosophe et journaliste, jean-Louis Cianni a écrit plusieurs livres dont aux éditions du Relié : Ulysse et nous ; chez Albin Michel, La philosophie comme remède au chômage, Philosopher à la plage, et chez Marabout avec Arnaud Desjardins : Oui, chacun de nous peut se transformer.