Zamisli da me nema

Adam Hazlet

Svetska književnost

Nezaboravna priča o tome šta proističe iz jednog ovakvog akta ljubavi i vere

Cena: 849,00 RSD 999,00 ušteda: 150,00 RSD (-15%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.
Zapiši posvetu koju ćemo odštampati na prvoj stranici knjige koju poručuješ:

Kada Margaretin verenik Džon, 60-ih godina u Londonu, biva hospitalizovan zbog depresije, njoj će preostati dve opcije: da nastavi sa planovima koje su zajedno pravili uprkos tome što je svesna njegovog novog zravstvenog stanja, ili da se distancira od svega što je može povrediti. Ona odlučuje da se uda za njega. Zamisli da me nema je nezaboravna priča upravo o tome šta proističe iz jednog ovakvog akta ljubavi i vere. U njenom centru je njihov najstariji sin Majkl, briljantni, anksiozni muzički fanatik, koji svet pojmi isključivo kroz prizmu parodije. Tokom nekoliko decenija koliko radnja romana obuhvata, njegova se porodica - zdravorazumna i odgovorna Silija i ambiciozn Alek koji uvek sve drži pod kontrolom - bori zajedno sa njihovom majkom da Majklu pruže negu i pažnju koja je neophodna za njegov problematičan i nespokojan život.

 

U svom najnovijem romanu Hazlet nam nudi duboko intimnu priču o jednoj porodici i kompleksnim psihološkim stanjima njenih članova. Pisan u pet glasova, ovaj roman ima izuzetnu moć da nas uvuče u unutrašnji život njegovih junaka, čiji složeni svetovi ostavljaju dubok trag na čitaoca i produbljuju njegovo shvatanje porodične ljubavi i međusobne brige.

Hazlet pronicljivo zapaža i lucidno promišlja muzičke fenomene, emotivne odnose, i uporno traga za životnim vrednostima i smislom. On takođe preispituje ideju o genetskoj predodređenosti psihičkih stanja i ličnim naporima da se unutrašnja nestabilnost ublaži. Služeći se upečatljivim, inventivnim jezikom Hazlet nam je ponudio nešto posebno: roman koji može da promeni način na koji posmatramo i doživljavamo najvažnije ljude u životu.

  • ISBN: 9788689203615
  • Broj strana: 322
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Mek
  • Format: 20x14
  • Godina izdanja: 2017

Adam Hazlet
Adam Hazlet (1970) autor je tri prozne knjige: zbirke kratkih priča „Vi niste ovde stranac“, koja je ušla u finale izbora za Pulicerovu i Nacionalnu nagradu; roman „Union Atlantik“, dobitnik nagrade Lambda koji je ušao u najuži izbor za Komonvelt nagradu. „Zamisli da me nema“ je njegov treći roman, iz 2016. godine, za koji je dobio književnu nagradu novina Los Angeles Times. Njegove knjige su prevedene na osamnaest jezika, a svoje novinske tekstove i prozu je objavljivao u časopisima kao što su The Financial Times, Esquire, New York Magazine, The New Yorker, The Guardian, Der Spiegel, The Nation, The Atlantic Monthly i Best American Short Stories. Diplomirao je na koledžu Svartmor i završio pravo na Jejlu. Gostujući je profesor renomiranih radionica kreativnog pisanja na Univerzitetu Ajova. Živi radi u Njujorku.