Bekomberja, oda mojoj porodici

Akcija!

799.00 RSD 680.00 RSD


Back Cover

Bekomberja – Oda mojoj porodici je knjiga o magnovenju, snovima, želji da se neko zadrži u svetlosti, neko ko tu nikada nije ni hteo da bude, knjiga strepnje i žudnje za padom. Nakon što Džimi Darling dospeva u psihijatrijsku bolnicu Bekomberja u Stokholmu, njegova ćerka Džeki počinje sve češće da ga posećuje i bolnica uskoro postaje čitav njen svet. U ovom predivnom, brutalno iskrenom i osećajnom romanu, Bekomberja je i čudovišni anđeo i stara utopija o hvatanju onih koji su u slobodnom padu.

Očisti
Šifra proizvoda: - Kategorije: , , Oznake: , ,

Description

Bekomberja, otvorena 1932, u blizini Stokholma, bila je svojevremeno najveća klinika za psihijatrijske bolesti u Evropi, sa kapacitetom od 2000 kreveta. Zatvorena je 1995. Ustanova je bila mesto na kome su ljudi tražili svoje snove, magnovenja, svoje živote i porodice. Mesto svih onih čiji je duh posrnuo.

Istančano poetskim, prodornim i nežnim jezikom Sara Stridsberg uljuljkuje čitaoca, mami ga ka ničijoj zemlji gde su granice između svakidašnjeg i neuobičajnog krajnje nejasne i nebitne. Iz pera jedne od najzapaženijih skandinavskih spisateljica današnjice, dobijamo priču o tome kako u borbi pojedinca sa unutrašnjim demonima, porocima i izazovima priroda povezanosti može biti neočekivano lepa u svojoj sirovosti i neizvesnosti.

Detalji

Godina izdanja

2017

Broj strana

310

ISBN

9788689203585

Format

14cm x 20cm

Povez

Broš

Pismo

Latinica

E-Book

,

Author

Sara Stridsberg