Kowloon

Akcija!

499.00 RSD 375.00 RSD


Back Cover

Kowloon, inače jedno od najgušće naseljenih mesta na planeti, u knjizi Anje Marković prerasta u „opsadno stanje tela“ i duha. Kowloon je rasprostiranje različitih formi gladi, straha i užasa, raspadanje mogućnosti i nade. Ipak, mimo dominantne rezignacije prisutan je žilav vitalizam, pre svega na ritmičko-semantičkoj ravni. Pisanje Anje Marković donosi u naše prostore nov htoničan senzibilitet koji se usuđuje kročiti po rubovima pesničke slike. – Varja Balžalorsky

 

Kategorija:

Description

Nova zbirka pesama Anje Marković je osetljiva knjiga. U njoj su pesme u kojima treperi telo, otkucavaju čula, dišu strahovi, umnožavaju se gladi, vijuga se po nepredviđenim putanjama. Osluškuje se Drugi. Istražuje se svet. S obe strane kože.
Goran Korunović

Kowloon je najnaseljenije mesto na planeti u kom samoća postaje telesni organ. Tu pluća gube svoju svrhu. Kowloon je intimna Atlantida zarasla u okeansku dubinu – tamnu materiju bića. Mesto ličnog užasa. Kowloon je pobeđena fizika. I promena. Kowloon je neispunjeno obećanje postojanja. Crni logos. Da Kowloon pretvoriš u reč, potrebno je zaklati strah, i veština skoro pa samurajska. Veština koju je Anja nesumnjivo stekla.
Aleksandar Šurbatović

Stvoriti sobu u kojoj se ne živi telom već senkom znači osuditi sve na propast. To je u redu i tako ćemo jedino i naći mir, i baš to će vam ova knjiga objasniti onako kako niste želeli otvarajući prozore. Ovo je hrabar pesnik. Jebiga, nema prozora.
Ana Marija Grbić

Detalji

Godina izdanja

Broj strana

ISBN

Format

Povez

Pismo

Author

Anja Marković

Publisher

Kontrast izdavaštvo