Zamisli da me nema

Akcija!

999.00 RSD 749.00 RSD


Back Cover

U svom najnovijem romanu Hazlet nam nudi duboko intimnu priču o jednoj porodici  i kompleksnim psihološkim stanjima njenih članova. Pisan u pet glasova, ovaj roman ima izuzetnu moć da nas uvuče u unutrašnji život njegovih junaka, čiji složeni svetovi ostavljaju dubok trag na čitaoca i produbljuju njegovo shvatanje porodične ljubavi i međusobne brige.

Hazlet pronicljivo zapaža i lucidno promišlja muzičke fenomene, emotivne odnose, i uporno traga za životnim vrednostima i smislom. On takođe preispituje ideju o genetskoj predodređenosti psihičkih stanja i ličnim naporima da se unutrašnja nestabilnost ublaži. Služeći se upečatljivim, inventivnim jezikom Hazlet nam je ponudio nešto posebno: roman koji može da promeni način na koji posmatramo i doživljavamo najvažnije ljude u životu.

Description

Kada Margaretin verenik Džon, 60ih godina u Londonu, biva hospitalizovan zbog depresije, njoj će preostati dve opcije: da nastavi sa planovima koje su zajedno pravili uprkos tome što je svesna njegovog novog zravstvenog stanja, ili da se distancira od svega što je može povrediti. Ona odluči da se uda za njega. “Zamisli da me nema” je nezaboravna priča upravo o tome šta proističe iz jednog ovakvog akta ljubavi i vere. U njenom centru je njihov najstariji sin Majkl, briljantni, anksiozni muzički fanatik, koji svet pojmi isključivo kroz prizmu parodije. Tokom nekoliko decenija koliko radnja romana obuhvata, njegova  se porodica – zdravorazumna i odgovorna Silija i ambiciozn Alek koji uvek sve drži pod kontrolom – bori zajedno sa njihovom majkom da Majklu pruže negu i pažnju koja je neophodna za njegov problematičan i nespokojan život.

 

Detalji

Godina izdanja

2017

Broj strana

322

ISBN

9788689203615

Format

14cm x 20cm

Povez

Broš

Pismo

Latinica

Author

Adam Hazlet