Naša revolucija: Budućnost u koju verujemo

Berni Sanders

Publicistika

U prvom delu knjige Berni Sanders izlaže svoju političku filozofiju, dok u drugom delu iz prve ruke se upoznajemo sa njegovim iskustvima iz prošlogodišnje predsedničke kampanje u Americi

Cena: 1.039,00 RSD 1.299,00 ušteda: 260,00 RSD (-20%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.
* Preveo s engleskog: Stefan Kostadinović
 
Ovu knjigu objavljujemo iz želje da predstavimo najprogresivnijeg američkog političara današnjice, koji je u diskurs američkog političkog jezika vratio reč “socijalizam”. Pročitajte uzbudljivu priču jednog pravog veterana političke borbe, koji je proveo skoro pedeset godina boreći se za običnog čoveka, njegova radnička prava i ostvarivanje “američkog sna”, u najboljem smislu te sintagme. Naša revolucija se sastoji iz dva dela. U prvom, Berni Sanders izlaže svoju političku filozofiju, dok u drugom delu iz prve ruke se upoznajemo sa njegovim iskustvima iz prošlogodišnje predsedničke kampanje u Americi. Naša revolucija jeste svedočanstvo jednog atipičnog autsajdera koji je uspeo da iz temelja uzdrma tromi i glomazni društveno-politički establišment SAD-a.
  • ISBN: 9788689203462
  • Broj strana: 468
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Mek
  • Format: 20x14cm
  • Godina izdanja: 2017

Berni Sanders
Berni Sanders (1941) je američki političar. Кao predstavnik savezne države Vermont, postao je senator SAD 2007. godine, a pre toga je bio i član Predstavničkog Doma SAD. Većinu svog političkog angažmana je proveo kao nezavisni političar, uz povremenu saradnju sa Demokratskom strankom. Bio je glavni protivkandidat Hilari Кlinton za nominaciju Demokratske stranke na izborima za predsednika SAD 2016. Sanders se izjašnjava kao demokratski socijalista i progresivac.