Politika zaštite privatnosti Kontrast izdavaštvo d.o.o.

Ova polisa opisuje informacije i praksu u zaštiti privatnosti koja se primenjuje na sajtu Kontrast izdavaštva d.o.o. www.kontrastizdavastvo.rs i svim drugim prilikama u kojima se prikupljaju informacije od strane Kontrast izdavaštva d.o.o. ili u njihovo ime. Kada nam prosledite vaše lične podatke pristajete na praksu korišćenja informacija na način na koji je to opisano u ovoj polisi.


Primenjivost ove polise ne važi na internet stranicama van domena kontrastizdavastvo.rs, a kojima se pristupa sa internet stranice kontrastizdavastvors putem veza ka drugim internet stranicama koje su u vlasništvu trećeg lica. Želimo da vas podstaknemo da pročitate polise o zaštiti privatnosti ovih drugih internet stranica kako biste saznali na koji način oni sakupljaju, koriste, razmenjuju i obezbeđuju vaše podatke.

Tipovi obaveštenja korisnicima:
- Oglasi;
- Lifleti;
- Newsletteri;
- Poštanska pisma;
- Katalozi;
- Telefonski pozivi.

Tipovi prikupljanih informacija
Informacije koje Kontrast izdavaštvo d.o.o. može prikupljati su:
- Vaše kontakt informacije (ime, prezime, poštanska i e-mail adresa, broj telefona)
- Informacije za naplatu i isporuku (adresa za isporuku)
- Informacije ličnog izbora (lista željenih artikala, komentari o ponuđenim artiklima, obaveštenje o ponovo dostupnim artiklima…)

Prikupljanje informacija
U toku kupovine ili tokom korišćenja naših servisa ili usluga, možemo Vam zatražiti Vaše lične informacije. To se može desiti u sledećim slučajevima:
- Prilikom online registracije korisničkog naloga;
- Pri online ili telefonskoj kupovini artikala;
- Korišćenjem nekog servisa ili usluge;
- Pri dostavi;
- Učestvovanjem u nagradnim igrama, poklonima, anketama i istraživanjima;
- Uspostavljanjem kontakta preko internet stranica;
- Učestvovanjem u drugim aktivnostima Kontrast izdavaštvo.

Korišćenje informacija
Prikupljene informacije se koriste u sledećim slučajevima:
- Popunjavanje formi u zahtevima za informacijama;
- Organizacija i administracija članskog kluba;
- Obezbeđivanje i pružanje korisničkih servisa;
- Organizacija i administracija nagradnih igara, poklona, anketa i istraživanja;
- Ponuda novih artikala i servisa;
- Poboljšanje efektivnosti naših internet stranica, marketinških aktivnosti, servisa i ponude;
- Sprovođenje istraživanja i analiza;
- Slanje informacija u marketinške svrhe;
- Obavljanje drugih poslovnih aktivnosti.

Prikupljanje informacije o drugim ili od drugih osoba
Ukoliko nam dostavite informaciju o drugim osobama ili ako druge osobe dostave informacije o Vama, te informacije će biti korišćene striktno u svrhe za koje su i dostavljene. Kao primer ovog tipa informacija možemo da navedemo adresu prijatelja na koju će biti dostavljena porudžbina.

Prosleđivanje ličnih informacija
Internet knjižara kontrastizdavastvo.rs ne prodaje i ne iznajmljuje vaše lične podatke trećim licima.

Mogućnost neprihvatanja marketinških aktivnosti
Jednom kada prikupimo vaše podatke, možemo vam poslati marketinška obaveštenja koja sadrže povoljne ponude, promocije, prodajne akcije i ostale sadržaje. U svakom trenutku imate opciju neprihvatanja budućih marketinških obaveštenja kontrastizdavastvo.rs

Za prestanak primanja marketinških obaveštenja, molimo vas da preduzmete neku od sledećih opcija:
- Sledite uputstva za odjavu u primljenim marketinškim obaveštenjima koja su poslata sa naše strane;
- Slanja imejla na adresu jakkontrast@gmail.com sa subjectom „Odjava”;
- Putem poštanske adrese: Kontrast izdavaštvo d.o.o, Klaonička 2 , 11080 Zemun .

Pri slanju imejla ili poštanskog pisma, molimo vas da upišete svoje puno ime i prezime, adresu, broj telefona, imejl adresu i da precizno naznačite koji tip marketinškog oglašavanja (imejl, direktna poštanska pisma ili telefonske pozive) ne želite da dobijate. Na taj način će biti osigurana vaša identifikacija u našem sistemu kako bismo uspešno obradili vaš zahtev.

Onlajn knjižara kontrastizdavastvo.rs će preduzeti neophodne korake kako bismo implementirali vaš zahtev za prestanak dobijanja marketinških obaveštenja. Zbog obrade podataka, poštanskih i sistemskih rokova, ova procedura može potrajati 10 radnih dana za imejl poruke i 6 nedelja za direktno slanje pošte. Dok ova promena ne stupi na snagu, moguće je da ćete u tom periodu i dalje dobijati naša marketinška obaveštenja.

Međutim, i kada se odjavite od prijema marketinških obaveštenja, moguće je da ćete i dalje dobijati poslovna obaveštenja kao što su potvrde o naručivanju robe, informacije o povraćaju robe, ili ostala obaveštenja koja se tiču Kontrast izdavaštvo d.o.o.

Obezbeđivanje sigurnosti za lične podatke
Bilo da kupujete na internetu ili poručujete telefonom, primenjuju se mere bezbednosti i razumne predostrožnosti kako bi se sprečio gubitak, zloupotreba i neovlašćeni pristup vašim ličnim podacima koji su pod našom kontrolom. Kontrast izdavaštvo d.o.o. ne može da osigura ili garantuje sigurnost bilo kog podatka koji se prosleđuje putem elektronske pošte, tako da to radite na sopstvenu odgovornost.

S obzirom na to da je sigurnost vaših ličnih podataka visok prioritet, preduzet je određen broj akcija kako bi se omogućio pouzdan, tačan i siguran transfer podataka. Internet stranice kontrastizdavastvo.rs koriste tehnologiju enkripcije, kao što je Secure Sockets Layer (SSL), kako bi se zaštitili vaši lični podaci tokom transfera podataka. SSL vrši enkripciju podataka iz porudžbine, kao što su vaše ime, prezime, adresa i broj telefona.

Kako biste podigli nivo sigurnosti, prilikom kreiranja korisničkog naloga na našim internet stranicama, potrebno je da odaberete ličnu lozinku koja bi trebalo da sadrži od 6 do 30 slovnih karaktera uključujući kombinaciju i slova i brojeva. Lično ste odgovorni za čuvanje poverljivosti svoje lozinke ili podataka o korisničkom nalogu.

Korišćenje Internet kolačića (Cookies), ostalih tehnologija i trećih lica za prikupljanje podataka
Internet kolačić je mala tekstualna datoteka koju Web stranica ili imejl poruka šalje vašem internet čitaču, koji ga onda može sačuvati na vašem hard disku. Naše Web stranice i imejl poruke koriste internet kolačiće kako bismo maksimalno personalizovali proceduru kupovine na našim Web stranicama. Kolačić simulira neprekidnu konekciju. Oni omogućavaju čuvanje informacija o vašim podešavanjima i sesijama i dozvoljava pristup Web stranicama bez ponovne personalizacije.

Web čitač (browser) se može podesiti da ne prihvata Internet kolačiće. U tom slučaju ćete biti u mogućnosti da gledate naše Web stranice, ali nećete moći da kreirate korisnički nalog ili da napravite porudžbinu.

Naš Web server automatski sakuplja informacije kao što su adresa (URL) Web stranice sa koje ste došli, koje stranice ste posetili na našoj Internet prezentaciji, koji Web čitač koristite za pregled naših Web stranica i ostale statističke podatke koji nam pomažu da shvatimo i razumemo kako posetioci koriste naše Web stranice.

Web stranice kontrastizdavastvo.rs koriste servise koje obezbeđuju treća lica i koja u naše ime, putem interneta, analiziraju saobraćaj i posećenost naših Web stranica. Na taj način mogu biti prikupljane anonimne informacije o vašim posetama našim Web stranicama i vašoj interakciji sa našim oglašavanjima. Za te potrebe se mogu koristiti tehnologije slične onima koje smo opisali u prethodnim pasusima, kako bi se izmerila efikasnost oglašavanja i imejlova..

Ažuriranje ličnih podataka
Onlajn knjižara kontrastizdavastvo.rs želi da vaši lični podaci budu tačni i kompletni. Obezbedili smo nekoliko različitih metoda za ažuriranje podataka.
Ako ste kreirali korisnički nalog na stranici kontrastizdavastvo.rs, možete ažurirati vaše podatke nakon prijave.
1. Pošaljite zahtev na imejl: jakkontrast@gmail.com ;
2. Pošaljite zahtev na poštansku adresu:
Kontrast izdavaštvo
Klaonička 2
11080 Zemun

U slučajevima da šaljete imejl ili poštansko pismo, molimo vas da obezbedite aktuelne informacije i promene koje želite da budu napravljene.

Sakupljanje informacija od dece
Onlajn knjižara kontrastizdavastvo.rs neće svesno ili namerno sakupljati lične podatke od dece putem interneta koja su mlađa od 13 godina. Zalažemo se za zaštitu prava dece!

Kontakt
Ukoliko imate pitanja ili pritužbe koje se tiču privatnosti i sigurnosti vaših podataka, ili ukoliko imate saznanja ili sumnju o narušavanju privatnosti ili sigurnosti, molimo vas da kontaktirate sa nama na neki od sledećih načina:

1. Pozovite nas na broj telefona 065/8342445;
2. Pošaljite imejl na: jakkontrast@gmail.com ;
3. Pošaljite pismo na poštansku adresu:
Kontrast izdavaštvo
Klaonička 2
11080 Zemun