Prestanite da čitate vesti

Rolf Dobeli

Popularna psihologija

Vesti su loše po naše zdravlje. Čitanje vesti vodi do osećanja straha i čini nas nespokojnim ili agresivnim, istovremeno sputavajući našu kreativnost i sposobnost da sveobuhvatnije promišljamo svet. Rešenje? Prestanimo da ih čitamo.

Cena: 849,00 RSD 999,00 ušteda: 150,00 RSD (-15%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.
Zapiši posvetu koju ćemo odštampati na prvoj stranici knjige koju poručuješ:

Preveo s engleskog: Slobodan Damnjanović

Prestanite da čitate vesti je Dobelijev kritički osvrt na opasnosti najtoksičnijeg oblika informacija – vesti. Dobeli ukazuje na štetu koju nanose našoj pažnji i blagostanju. Knjiga autora bestselera Umetnost jasnog razmišljanja nudi čitaocu smernice ka mnogim mogućim prednostima života bez vesti.

U svetu sve većih potresa i podela, Prestanite da čitate vesti je putokaz ka životu sa više slobodnog vremena, dubljim uvidima i manje strepnje.

„Knjige Rolfa Dobelija su informativne i pristupačno i pronicljivo napisane.“

― LU MARINOF, AUTOR BESTSELERA PLATON, A NE PROZAK

„Dobeliju polazi za rukom da rezultate naučnih istraživanja maestralno pretače u praktične korake koji su ključni za lična postignuća.​​“

― ROBERT ČALDINI, AUTOR MEĐUNARODNOG BESTSELERA UTICAJ U TEORIJI I PRAKSI

„Izazovno delo koje može ukazati i na budućnost novinarstva.“

― SYDNEY MORNING HERALD

  • ISBN: 9788660360887
  • Broj strana: 164
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Mek
  • Format: 19.6x12.6cm
  • Godina izdanja: 2020

Rolf Dobeli
Rolf Dobeli (Lucern, 1966) je švajcarski autor i biznismen koji se nakon jednog objavljenog romana okrenuo non-fiction literaturi, postavši jedno od najzapaženijih imena tog žanra. Pored Umetnosti jasnog razmišljanja, Dobeli je autor knjiga među kojima su neke (Umetnost dobrog života, Trideset pet, A čime se vi bavite?, Ko sam ja?) zapaženi naslovi evropskih i svetskih top-lista. Pored žive zainteresovanosti za pitanja kulture, nauke i psihologije na koju se oslanja u svom pisanju, Dobeli je i jedan od osnivača firme getAbstract, koja je specijalizovana za usluge u vezi sa sinopsisima za knjige i novinske članke.