Sladoledžija

Katri Lipson

Svetska književnost, E-knjige, Akcija 3 za 1399

Lipson vešto dovodi identitet u pitanje na mnogim nivoima, ali glavno pitanje je uvek: ko smo mi u stvari i zašto delamo?

Cena: 799,00 RSD 999,00 ušteda: 200,00 RSD (-20%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.
Zapiši posvetu koju ćemo odštampati na prvoj stranici knjige koju poručuješ:
opcija:

* Prevela s finskog: Dragana Cvetanović

Šta se stvarno dešava kada linija između stvarnosti i fikcije postane toliko tanka da ne možemo prepoznati na kojoj strani sadašnjost boravi?

Junaci romana Sladoledžija neprestano se kreću duž te linije. Putujući od mesta do mesta, prelaze granice u potrazi za slobodom, sigurnošću, istinom i, iznad svega, ljubavlju.

Priča romana smeštena je u Čehoslovačku neposredno nakon završetka Drugog svetskog rata. Temperamentni umetnički direktor i dvoje glumaca rade na filmu po imenu Sladoledžija o muškarcu i ženi koji su prisiljeni da se u malom selu sakriju od nacista, pretvarajući se da su muž i žena. Glumci koji igraju svoje uloge nikada ne znaju šta će se dalje dogoditi – reditelj čuva zaplet kao tajnu. Glumci gotovo neprimetno postaju opsednuti svojim ulogama, a istorija kao da se ponavlja...

 

  • ISBN: 9788660360467
  • Broj strana: 200
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Mek
  • Format: 20x14cm
  • Godina izdanja: 2019

Katri Lipson
Katri Lipson (1965) je finska autorka koja je studirala medicinu na Univerzitetu u Upsali. Radila je kao lekar u Skandinaviji i Africi. Njen prvi roman Kosmonaut (2008) ušao je u uži izbor za nagradu Finskaia 2008. godine i osvojio je nagradu za debitantsku knjigu godine Helsingin Sanomat iste godine. Njen drugi roman, Sladoledžija (2012), osvojio je Nagradu Evropske unije za književnost 2013. godine i preveden je na više od deset jezika.