"DA, TO JE SINEK KAKVOG VOLIMO I POZNAJEMO" Čadež u recenziji knjige "Beskonačne igre" o uzrocima, prošlosti i ciljevima u biznisu

"Beskonačna igra autora Sajmona Sineka, knjiga koja jednostavno nagovara da razmišljamo o pravom uzroku". Ovim rečima, predsednik Privredne Komore Srbije Marko Čadež, osvrnuo se na delo britansko-američkog pisca, u javnosti poznatog po fokusu na lidere, uspeh i poslovnu motivaciju.

"Da, to je Sinek kakvog poznajemo i volimo. Da, on ponovo preteruje sa primerima iz stvarnog života. Samo nastavite kada pomislite "ok, čoveče, shvatio sam to", ocenio je Čadež u recenziji dela "Beskonačne igre", a čije ćemo osvrte na knjige o biznisu i ekonomiji objavljivati jednom nedeljno.

"Izuzetno dragoceno je to što nas ova knjiga nagovara da razmišljamo o uzroku. Reč je o specifičnoj viziji budućnosti koja nas pokreće i održava budnima. Baš kao što autor kaže da mnogo toga na pitanje zašto ne dolazi iz prošlosti, već iz budućnosti i odredišta", ocenio je Čadež.

Kako napominje, Sinek sukobljava dva koncepta delovanja i rasuđivanja u svetu, postavljajući beskrajnu igru i razmišljanje na jednu stranu, a konačno na drugu.

"S jedne strane je teorija Miltona Fridmana o značaju akcionara, a s druge beskonačna igra sa vrednostima poput kvaliteta života, tehnološkog napretka i sposobnosti zajedničkog življenja u miru", kaže Čadež.

 

Preuzeto sa: blic.rs

Page top