Knjige koje će svaki knjigovođa želeti da pročita ovog leta

Vreme za odmor ne postoji kada je samo-unapređenje u pitanju. Čak i kada smo na odmoru! Zbog toga smo želeli da sastavimo spisak knjiga koji će Vam omogućiti da radite na sebi, a da pri tom ipak uživate. Ovo leto je Vaša prilika da saznate šta neki od najblistavijih umova imaju da kažu i da uzmete te, novo naučene, lekcije i primenite ih kada se svi plivači napokon vrate sa svojih odmora.

Ukoliko ste mišljenja da je odmor samo za odmor, u pravu ste. Međutim, dobro napisana knjiga koja Vas nečemu nauči se teško može smatrati pravim radom. Bez obzira šta čitate, svaka pročitana rečenica uči Vas nečemu novom i čini Vas boljom verzijom samih sebe. Ono što čini leto najboljim godišnjim dobom za samo unapređenje jeste činjenica da ste opušteni i bezbrižni. Mozak koji se nalazi u tom stanju je otvoreniji ka novim iskustvima i informacijama.

Uostalom, nema potrebe da Vas mi ubeđujemo, pustićemo knjige da to same urade.

Simon Sinek – „Lideri jedu poslednji“

Pisac Njujorškog bestselera „Počni sa zašto“, Simon Sinek donosi nam još jedan neverovatan priručnik za stvaranje pozitivnog, i uspešnog, radnog okruženja. „Lideri jedu poslednji“ je idejni naslednik njegove prethodne knjige, i vodi čitaoce na put razumevanja poslovne kulture koja neguje zajedništvo i prisnost među kolegama.

U svojoj knjizi „Lideri jedu poslednji“, Sinek za vrhunac svojih ideala uzima Američke specijalne jedinice – Navy Seals. On teoretiše da su ove specijalne jedinice norma kada je u pitanju timski rad. Činjenica da su pripadnici ovih jedinica spremni da žrtvuju svoj život jedni za druge za njega predstavlja ideal vredan emuliranja.

Poučen svojim pređašnjim uspehom, Sinek nudi više od dobrih saveta i prečica do uspeha. Nudi Vam uživanciju i sjajan spisateljski stil.

Brajan Trejsi – „Ciljevi“

Ako pričamo o knjigama savršenim za čitanje na plaži, ili kraj bazena, Trejsijeva knjiga „Ciljevi“ predstavlja jednog od najboljih kandidata. Ako izuzmemo materiju, što nikako ne želimo da radimo, samo Trejsijev stil dovoljan je da opravda odabir ove knjige za lagano letnje čitanje. „Ciljevi“ je knjiga koja svoju poruku deli sa čitaocem na veoma razumljiv i pitak način.

Što se tiče same materije, Trejsi svojim čitaocima nudi jasan put ka ostvarenju njihovih ciljeva. Njegov program od 12 koraka pomoći će Vam da poslednjih par meseci ove godine pretvorite u najproduktivniji period do sada.

Stiven Kavi – „7 navika uspešnih ljudi“

Kada su u pitanju knjige koje imaju potencijal da Vam promene život, Kavijeva „7 navika uspešnih ljudi“ je takmičar bez premca. Glavni razlog što preporučujemo čitanje ove knjige na leto jeste što će Vam nakon čitanja trebati nekoliko trenutaka da saberete svoje misli. Kovi u svojem remek delu nudi uvid u to šta uspešne ljude čini uspešnim, i daje vrlo detaljne instrukcije kako da i Vi počnete da se vodite istim načelima.

Međutim, na žalost, često se desi da čitaoci pročitaju „7 navika uspešnih ljudi“, misle da su usvojili materiju, i samo nastave po starom. Mi ne želimo da se to i Vama desi! Zato preporučujemo da, nakon čitanja, uzmete nekoliko trenutaka za prosto razmišljanje o tome šta ste pročitali. Sedite samo sa sobom i napravite plan kako ćete implementirati savete koje je Kavi podelio s nama u Vaš život.

Uspeh nikad nije zagarantovan, ali ga Vi možete učiniti daleko verovatnijim.

Knjigama do uspeha!

Poučnih knjiga koje Vam mogu pomoći da ostvarite svoje ciljeve ima mnogo, ali mi verujemo da su tri koje smo podelili sa Vama savršene za letnje doba. Najviše zbog toga što možete iskoristiti stečenu poletnost da primenite sve savete koje ste pokupili iz datih knjiga u prvih nekoliko meseci posle povratka sa odmora.

Nekada, usled velike želje i potrebe, umemo da preopteretimo mozak informacijama. Vrlo je bitno da date sami sebi prostora za unapređivanje kada je za to vreme, ali i da date sebi prostora da obavljate svoj posao kako treba kada je za to vreme. Možete pročitati Više o tome zašto nije dobra ideja multitaskovati kada za tim nema preke potrebe ovde.

Nadamo se da će se jedna, ako ne i sve tri, od preporučenih knjiga naći u Vašim rukama ovo leto. Ukoliko imate nekih predloga, ili želite da podelite sa nama Vaše utiske, pišite nam u komentarima ispod.

Do tada, napravite sebi jutarnju kafu, ili koji god već napitak Vam najviše odgovara, pripremite udobno mesto za sedenje, i bacite se na čitanje!

 

Preuzeto sa: minimax.rs

Page top