Duboki rad: Kako ostati usredsređen u svetu punom ometanja

Kal Njuport

Popularna psihologija, Novi naslovi

U vreme kada je čovekov pogled zamagljen mahnitim otvaranjima elektronske pošte i obaveštenja na društvenim mrežama, duboki rad se posledično nameće kao neophodna veština, ona koja vam omogućava da brzo savladate kognitivno zahtevne procese i složene informacije. Osim što garantuje bolji učinak za značajno manje utrošenog vremena, duboki rad obećava i osećaj istinskog ispunjenja. 

Cena: 879,00 RSD 1.099,00 ušteda: 220,00 RSD (-20%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.
Zapiši posvetu koju ćemo odštampati na prvoj stranici knjige koju poručuješ:

* Prevela s engleskog: Zvezdana Šelmić

U knjizi Duboki rad: Kako ostati usredsređen u svetu punom ometanja, autor i profesor Kal Njuport redefiniše priču o čoveku kao umreženom pojedincu, čija vrednost se meri brojem površno zasnovanih odnosa sa drugima, suprotstavljajući se na taj način korporativnoj logici koja insistira na stalnoj povezanosti. U vreme kada je čovekov pogled zamagljen mahnitim otvaranjima elektronske pošte i obaveštenja na društvenim mrežama, duboki rad se posledično nameće kao neophodna veština, ona koja vam omogućava da brzo savladate kognitivno zahtevne procese i složene informacije. Osim što garantuje bolji učinak za značajno manje utrošenog vremena, duboki rad obećava i osećaj istinskog ispunjenja.

Ova knjiga manje je kritika konzumerističke dislociranosti u svetu koji pati od deficita pažnje, a više apologija radne etike zasnovane na povećanju intenziteta fokusa, praćena rigoroznim režimom treninga za transformaciju vašeg uma i navika kako biste podržali ovu veštinu. Autor vodi čitaoca na putovanje kroz nezaboravne priče — od Karla Junga koji gradi kamenu kulu u šumi da bi se usredsredio na svoj um, do pionira društvenih medija koji kupuje povratnu kartu poslovnom klasom do Tokija kako bi u vazduhu napisao knjigu bez ometanja — hrabro sugerišući da većina ozbiljnih profesionalaca treba da napusti društvene mreže te da iznova otkrije važnost dokolice.

  • ISBN: 9788660361570
  • Broj strana: 256
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Broš
  • Format: 20x14
  • Godina izdanja: 2022

Kal Njuport
Kal Njuport je profesor kompjuterskih nauka na Univerzitetu Džordžtaun i autor nekoliko knjiga, od kojih su najpoznatije "Digital Minimalism", "A World Without Email i Deep Work". Knjige su mu prevedene na preko 30 jezika. Takođe vodi i popularnu veb-stranicu "Study Hacks: Decoding Patterns of Success".