Kako postati nesrećan bez tuđe pomoći

Pol Vaclavik

Popularna psihologija, Novi naslovi

Knjiga neznatne dužine i neodoljivog šarma Kako postati nesrećan nedvosmisleno raskida sa idejom da je cilj ljudskih bića težnja za srećom. Pol Vaclavik metaforama, aforizmima, anegdotama i poučnim pričama na zabavan i ironičan način opisuje različite mogućnosti da svoj svakodnevni život učinite nepodnošljivim i istrajete u pridavanju izuzetne važnosti trivijalnim događajima.

Cena: 719,00 RSD 899,00 ušteda: 180,00 RSD (-20%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.
Zapiši posvetu koju ćemo odštampati na prvoj stranici knjige koju poručuješ:

Prevela s ruskog: Sanja Bojić

Police knjižara danas su krcate literaturom iz oblasti samopomoći. Pol Vaclavik je objavio verovatno prvi priručnik sa uputstvima za promovisanje sopstvene nesreće, uspešnu parodiju self-help žanra. Teoretska osnova knjige zasnovana je na nalazima takozvane Palo Alto škole, čiji je jedan od pokretača Vaclavik. Teorija komunikacije koju su pripadnici škole razvili u suštini je izvedena iz istraživanja paradoksa ljudske komunikacije i njenih poremećaja. Kako postati nesrećan počiva upravo na tim paradoksima i slobodi da se poigramo sa besmislenim i iracionalnim postupcima kojima samosabotiramo sebe, ne prežući od hvatanja ukoštac sa prošlim, sadašnjim i budućim umišljenim problemima.

  • ISBN: 9788660361129
  • Broj strana: 102
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Mek
  • Format: 19x14
  • Godina izdanja: 2021

Pol Vaclavik
Pol Vaclavik (1921–2007) bio je austrijski psiholog. Najpre je stekao filozofsko i filološko obrazovanje, a kasnije se posvetio kliničkoj psihoterapiji. Najviše se bavio interpersonalnom komunikacijom u porodici i drugim društvenim grupama. Bio je profesor psihoterapije na univerzitetu u Stanfordu, kao i gostujući profesor na više univerziteta u SAD, Kanadi, Latinskoj Americi i Evropi. Kao član Palo Alto škole, jedan je od rodonačelnika teorije komunikacije. Autor je brojnih knjiga iz oblasti psihologije i komunikologije.