Emocionalno zanemarivanje: Oslobađanje od obrazaca usvojenih u detinjstvu

Džonis Veb

Novi naslovi, Popularna psihologija

Knjiga "Emocionalno zanemarivanje", na osnovu niza primera iz prakse, govori o načinu na koji određeni postupci iz detinjstva, tačnije roditeljsko nedelanje i hotimično ili nehotimično zanemarivanje dečijih emocionalnih potreba, utiču na naš intimni i socijalni život u odraslom dobu.

Cena: 879,00 RSD 1.099,00 ušteda: 220,00 RSD (-20%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.
Zapiši posvetu koju ćemo odštampati na prvoj stranici knjige koju poručuješ:

Preveo s engleskog: Olgica Tomin

Ukoliko se ponekad, naizgled bezrazložno, osećate isprazno, usamljeno, preplavljeno, ili imate poteškoće da se usredsredite ili povežete sa okolinom i drugim ljudima, u knjizi psihoterapeutkinje Džonis Veb iskusićete novi horizont samorazumevanja, kao i niz načina na koji možete pomoći sebi i pronaći koren svojim emocionalnim stanjima. Bilo da ste i sami roditelj, ili da pristupate tekstu kao terapeut, ili da se i jednostavno suočavate sa problemima kojima ne nalazite uzrok, ova knjiga će vas navesti da uočite praznine u svom odrastanju, i pružiće praktične načine da vežbate ponovno povezivanje sa sobom i drugima.

Knjiga Emocionalno zanemarivanje, na osnovu niza primera iz prakse, govori o načinu na koji određeni postupci iz detinjstva, tačnije roditeljsko nedelanje i hotimično ili nehotimično zanemarivanje dečijih emocionalnih potreba, utiču na naš intimni i socijalni život u odraslom dobu.

,,Ova knjiga je napisana da vam pomogne da postanete svesni onoga što se nije desilo u vašem detinjstvu, onoga čega se ne sećate. Zato što ono što se nije desilo ima istu toliku, ili još veću moć na ono što ste postali kao odrasli, nego bilo koji od događaja kojeg se sećate.ˮ

  • ISBN: 9788660362638
  • Broj strana: 264
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Broš
  • Format: 20x14
  • Godina izdanja: 2024

Džonis Veb
Dr Džonis Veb je licencirana psihološkinja sa dvadesetogodišnjim kliničkim iskustvom, predavačica i autorka nekih od najprodavanijih knjiga za samopomoć: "Running on Empty: Overcome Your Childhood Emotional Neglect" (2012) i "Running on Empty No More: Transform Your Relationships with Your Partner, Your Parents & Your Children" (2017). Svojim radom pokušava da podigne svest o dugotrajnim, često nevidljivim efektima emotivnog zanemarivanja u detinjstvu na živote ljudi u odraslom dobu. Tekstovi su joj zastupljeni u brojnim psihološkim časopisima, a takođe je autorka i nedeljnog bloga na temu „Psihologija danas“. Dr Veb vodi privatnu ordinaciju u Bostonu, u Masačusetsu, gde je specijalizovana za lečenje emocionalnog zanemarivanja kod pojedinaca, parova i porodica, a pruža i profesionalnu obuku za licencirane terapeute.