Prva i poslednja sloboda

Džidu Krišnamurti

Popularna psihologija, Novi naslovi

"U ovoj knjizi izbora iz spisa i snimljenih beseda Krišnamurtija, čitalac će pronaći jasnu savremenu izjavu o fundamentalnom ljudskom problemu, zajedno sa pozivom da ga reši na jedini način na koji se može rešiti – sam i za sebe." (Oldus Haksli)

Cena: 799,00 RSD 999,00 ušteda: 200,00 RSD (-20%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.
Zapiši posvetu koju ćemo odštampati na prvoj stranici knjige koju poručuješ:

Ugled koji je Džidu Krišnamurti imao kao filozof privlačio je i tradicionalne i netradicionalne mislioce i filozofe, kao i šefove država, eminentne naučnike, predstavnike državnih i nevladinih institucija, psihijatre, psihologe, verske poglavare i univerzitetske profesore, koji su i sami učili kroz dijaloge sa njim. Artikulisao je i savladavao i nauku i religiju bez upotrebe žargona, tako da su i naučnici i laici mogli da razumeju njegove diskusije o vremenu, mislima, emocijama i smrti.

Nepretenciozno, racionalno i argumentovano, Krišnamurtijevi (raz)govori koji su prikupljeni u ovoj knjizi, čitaoca vraćaju do početnih pitanja o biću, strahu, želji, seksu, nadi, veri, prirodi sopstva, odnosu misli i mislioca – ne nudeći, pritom, odgovore sa pozicije sveznanja, već provocirajući samootkriće i autorefleksiju.

  • ISBN: 9788660362058
  • Broj strana: 284
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Mek
  • Format: 20x14
  • Godina izdanja: 2023

Džidu Krišnamurti
Džidu Krišnamurti (1895–1986) bio je poznati filozof, besednik i pisac. Govorio je o duhovnosti, meditaciji, samospoznaji, ljudskim odnosima i pozitivnoj promeni u globalnom društvu. Rođen je u bramanskoj porodici u Madanapalu, u Indiji, u kojoj se hranilo isključivo vegetarijanski. Otac mu je bio činovnik britanske kolonijalne uprave i član Teozofskog društva. Bio je slabo, bolešljivo i „sanjareće“ dete, i kao mali je imao čudne vizije sestre i majke nakon njihove smrti. Sa 34 godine stekao je slavu i status mesije, kada ga je Teozofsko društvo proglasilo za inkarnaciju Maitreje Bude. Kasnije se usprotivio ovoj ideji, i raspustio međunarodnu organizaciju, Red zvezde, osnovanu da je podrži. Ostatak života je proveo objavljujući knjige i držeći besede širom Indije, Evrope i SAD. Sa devedeset godina je govorio Ujedinjenim nacijama o miru i svesnosti. Nagrađen je mirovnom medaljom UN 1984. godine. Preminuo je u gradu Ohajo u Kaliforniji 1986, a mesec dana pre toga održao je svoju poslednju besedu u Madrasu, u Indiji.