Marko Aurelije – filozofija stoicizma ili kako da razmišljate kao rimski imperator

Donald Robertson

Popularna psihologija

STOIČKA FILOZOFIJA I SAVREMENI SVET: Kako govoriti mudro; Kako pratiti lične vrednosti; Kako pokoriti želju; Kako podnositi bol; Kako se osloboditi straha; Kako savladati bes

Cena: 1.019,00 RSD 1.199,00 ušteda: 180,00 RSD (-15%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.
Zapiši posvetu koju ćemo odštampati na prvoj stranici knjige koju poručuješ:

Rimski car Marko Aurelije bio je poslednji istaknuti stoički filozof antičkog sveta. Samom sebi, njegov lični dnevnik, i danas je jedna od najcenjenijih filozofskih knjiga koja je svoje mesto našla in a policama ljubitelja knjiga iz oblasti samopomoći. U knjizi Marko Aurelije – Filozofija stoicizma ili Kako razmišljati kao rimski imperator, psihoterapeut kognitivno-bihevioralne orijentacije Donald Robertson besprekorno izlaže biografiju i razmišljanja Marka Aurelija kako bi sačinio ubedljiv, savremeni vodič za stoičku mudrost koja je vekovima predstavljala put ka postizanju osećaja lične ispunjenosti.

Kako razmišljati kao rimski imperator vodi čitaoce na transformativno putovanje kroz život Marka Aurelija, prateći ga od njegove mladosti na Hadrijanovom dvoru – gde se našao pod okriljem nekih od najboljih filozofa tog doba – do njegove uloge cara najveće imperije u istoriji sveta. Robertson pokazuje kako je Marko Aurelije koristio filozofske doktrine i ono što danas imenujemo terapeutskim praksama kako bi izgradio emocionalnu otpornost i podneo brojne nedaće. Čitaocima se otkrivaju načini pomoću kojih se iste metode mogu primeniti u savremenom životu.

Povezujući izuzetne priče iz Aurelijevog života sa uvidima iz savremene psihologije i trajnim filozofskim mudrostima, Kako razmišljati kao rimski imperator stoicizmu daje ljudski lik i nudi vanvremenski vodič za suočavanje sa etičkim i psihološkim izazovima današnjice.

 

  • ISBN: 9788660360986
  • Broj strana: 256
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Mek
  • Format: 20x14
  • Godina izdanja: 2021

Donald Robertson
Donald Robertson je psihoterapeut orijentisan na kognitivno-bihevioralnu psihoterapiju, javni govornik i autor naslova u kojima uspostavlja vezu između savremene psihoterapije i klasične grčke i rimske filozofije. Njegova terapeutska praksa je dugi niz godina usmerena ka pomaganju klijentima koji imaju problema sa socijalnom anksioznošću i samopouzdanjem. O njegovom i radu njegovih kolega često je izveštavano u uglednim medijima, poput časopisa Forbes, The Wall Street Journal, na BBC-ju itd. Autor je šest knjiga i mnogih članaka o filozofiji, psihoterapiji i treninzima psiholoških veština, i jedan od osnivača udruženja „Modern Stoicism”, koja za cilj ima oživljavanje stoičkih praksi u XXI veku.