Nije uvek depresija

Hilari Džejkobs Hendel

Popularna psihologija, Novi naslovi

Hilari Džejkobs Hendel strastvena je i efikasna terapeutkinja, koja nam pruža alate za navigaciju, dinamične vežbe tela i misli, i koja nam pokazuje kako da formalne psihoterapijske strategije upotrebimo kao alat za samopomoć na putu ka emocionalnom angažmanu i psihološkom blagostanju.

Cena: 1.039,00 RSD 1.299,00 ušteda: 260,00 RSD (-20%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.
Zapiši posvetu koju ćemo odštampati na prvoj stranici knjige koju poručuješ:

Preveo s engleskog: Nikola Matić

U knjizi Nije uvek depresija, posredstvom fascinantnih priča pacijenata, praktičnih saveta i dubokih uvida sertifikovane psihoterapeutkinje
Hilari Džejkobs Hendel, upoznajemo se sa ubrzanom iskustvenom dinamičkom psihoterapijom (UIDP), koja ima za cilj da nam pomogne da ublažimo anksioznost i depresiju, i otkrijemo svoje autentično Ja. Za razliku od kognitivno-bihevioralnog pristupa, koji naglasak stavlja na uticaj misli na ljudsko ponašanje, Džejkobs Hendel nas uči da identifikujemo inhibitorne emocije (sram, krivicu, anksioznost), koje blokiraju naše primarne emocije (bes, tugu, strah, gađenje, radost, uzbuđenje i seksualno uzbuđenje), i omogućava nam da uđemo u stanje otvorenog srca, u kojem smo mirni, radoznali, povezani, saosećajni, samouvereni, hrabri i jasni. Autorka u ovoj knjizi deli sa nama jedinstvenu i pragmatičnu tehniku pod nazivom „trougao promene“, vodič koji nam otkriva kako emocije deluju kao katalizator za pozitivne promene i isceljenje, odnosno:

• zašto sve emocije, čak i one najbolnije, imaju vrednost;
• kako da prepoznamo emocije i mehanizme odbrane koje postavljamo protiv njih;
• kako da dođemo do korena anksioznosti, najčešće mentalne bolesti našeg vremena;
• kako da imamo saosećanja za dete koje smo bili nekad i odraslu osobu koja smo danas.

  • ISBN: 9788660361891
  • Broj strana: 336
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Mek
  • Format: 20x14
  • Godina izdanja: 2023

Hilari Džejkobs Hendel
Hilari Džejkobs Hendel je sertifikovana psihoanalitičarka i UIDP psihoterapeutkinja. Završila je osnovne studije biohemije na Univerzitetu Veslijan i master studije iz socijalnog rada na Univerzitetu Fordam. Dala je veliki doprinos u razvijanju ubrzane iskustvene dinamičke psihoterapije (UIDP), transformacionog modela terapije orijentisanog prema lečenju. Poznata je po korišćenju Trougla promena, alata i tehnike koja pomaže subjektima da se povežu sa svojim autentičnim ja. Objavljuje članke u Njujork tajmsu i brojnim stručnim časopisima. Bila je konsultantkinja za psihološki razvoj likova na seriji "Ljudi sa Menhetna" ("Mad Men", 2007-2015). Vodi ordinaciju na Aper vest sajdu (Menhetn). Njene objave na blogu, besplatni resursi o emocijama i Trouglu promena uticajni su i dele se širom sveta. Nakon dugogodišnjeg rada, objavila je knjigu "Nije uvek depresija" ("It’s Not Always Depression", 2018).