Sanjaju li androidi električne ovce?

Filip K. Dik

Fantastična književnost

Nakon velike nuklearne katastrofe, znatan deo životinjskih i biljnih vrsta nestao je zbog radijacije. Zamenili su ih androidi, sofisticirani oblici veštačkog života. Posao glavnog junaka romana, Rika Dekarda, jeste da lovi i ubija odmetnute humanoidne androide.

Cena: 799,00 RSD 999,00 ušteda: 200,00 RSD (-20%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.
Zapiši posvetu koju ćemo odštampati na prvoj stranici knjige koju poručuješ:

* Preveo s engleskog: Mladen Jakovljević

Jedno od najpoznatijih SF dela svih vremena govori o ključnom egzistencijalnom pitanju: šta je to ljudskost i da li je za nju potrebno nešto više od mesa i kostiju. Filip K. Dik je objavio ovaj roman 1968. Napisao ga je neverovatnom brzinom i njime potvrdio svoj status jednog od najvećih autora naučne fantastike.

Radnja romana je smeštena u postapokaliptični San Francisko. Nakon velike nuklearne katastrofe, znatan deo životinjskih i biljnih vrsta nestao je zbog radijacije. Zamenili su ih androidi, sofisticirani oblici veštačkog života. Posao glavnog junaka romana, Rika Dekarda, jeste da lovi i ubija odmetnute humanoidne androide. Ali u tom lovu neminovno mora doći i do (samo)preispitivanja ljudskosti...

Ovaj roman je imao svoju filmsku adaptaciju – 1982. godine, Ridli Skot je po motivima ove knjige režirao film Blade Runner, koji se pridružio panteonu kultnih ostvarenja SF umetnosti.

  • ISBN: 9788689203455
  • Broj strana: 226
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Mek
  • Format: 20x14cm
  • Godina izdanja: 2017

Filip K. Dik
Filip K. Dik (1928–1982) bio je američki pisac čija dela uglavnom pripadaju žanru naučne fantastike. U romanima u kojima je prikazan svet korporacija, političkih zavera i autoritarnih država, Dik je istraživao filozofska, sociološka i politička pitanja. U kasnijim radovima, njegov tematski fokus pomera se na lične preokupacije metafizikom i teologijom. Dobitnik je svih najvećih nagrada za književnu fantastiku i važi za jednog od najvećih pisaca u ovoj oblasti, koji je izvršio nemerljiv uticaj na celokupan žanr.