U velikoj perionici

Sofi Dol

Svetska književnost, Novi naslovi, E-knjige

Roman nagrađen Evropskom nagradom za književnost

Cena: 799,00 RSD 999,00 ušteda: 200,00 RSD (-20%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.
Zapiši posvetu koju ćemo odštampati na prvoj stranici knjige koju poručuješ:
opcija:

Prevela s francuskog: Melita Logo-Milutinović

Književnica učestvuje u televizijskom programu, govoreći o objavljivanju svoje prve knjige. Ni ne sluti da njena slika na ekranu u tom času uznemirava zaposlenog na održavanju zelenih površina grada Nožan le Rotru. Odsluživši za zločin počinjen pre trideset godina, gledalac sada vodi uredan život, a sada se neočekivano suočava sa svojom prošlošću, svojim prestupom i svojom krivicom.

Književnica je, naime, ćerka njegove žrtve. I za pet dana dolazi u gradsku knjižaru svog rodnog grada.

Od tog trenutka počinje previranje unutar usamljenog: u sredini koja je i banalna i opresivna, on iščekuje susret licem u lice kojeg se i boji, ali od kojeg ne može pobeći.

U ovom romanu, u čijem svetu je svaki lik u potrazi za intimnom promenom, Sofi Dol na sjajan način tematizuje želju za oproštajem.

Roman je objavljen uz pomoć programa Kreativna Evropa.

 

  • ISBN: 9788660361402
  • Broj strana: 128
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Broš
  • Format: 20X14
  • Godina izdanja: 2022

Sofi Dol
Sofi Dal je glumica i književnica rođena u istočnoj Francuskoj 1965. Studiranje muzike na Nacionalnom konzervatorijumu u Strazburu podstaklo ju je da se bavi mnogim umetničkim praksama. Autorka je romana Camille, mon Envolée (2015), koji je osvojio nagradu za najbolji prvi roman časopisa Lire, La Suture (2016) i Au Grand Lavoir (2018). Bavljenje pisanjem i glumom ne pretpostavlja interesovanjima u sferi obrazovanja i pedagogije. U okviru književnog programa regiona Il de Frans, nedavno je provela deset meseci koordinišući radionicu pisanja za zatvorenike Pritvorskog centra Melun, 40 kilometara jugoistočno od Pariza.