ministar

Ministar

Stefan Bošković

Uskoro

U novom romanu Stefana Boškovića pratimo život Valentina Kovačevića – ministra kulture Crne Gore kroz devet turbulentnih dana u kojima se bori s poteškoćama poslovnih pritisaka, kulturnih običaja, adm...

U novom romanu Stefana Boškovića pratimo život Valentina Kovačevića – ministra kulture Crne Gore kroz devet turbulentnih dana u kojima se bori s poteškoćama poslovnih pritisaka, kulturnih običaja, administracije i neizbežnog dna porodične istorije.

  • ISBN: 9788660361518
  • Broj strana: 152
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Broš
  • Format: 20x14
  • Godina izdanja: 2022

Stefan Bošković
Stefan Bošković (1983) rođen je u Titiogradu. Objavio je roman Ministar za koji je dobio Nagradu Evropske unije za književnost 2020. i nagradu Centralno Evropske Inicijative CEI Award for Young Writers 2021. Prvi roman Šamaranje nagrađen je na konkursu za „Najbolji neobjavljeni roman u Crnoj Gori”. Objavio je zbirku priča Transparentne životinje 2017. Priča „Transparentne životinje” uvrštena je u antologiju Best European fiction 2019 (Dalkey Archive Press). Priče i romani su mu prevedeni na engleski, nemački, italijanski, kineski, ruski, slovenački, bugarski, albanski i makedonski jezik i objavljene u raznim internacionalnim magazinima. Dobitnik je nagrade na Festivalu europske kratke priče 2016. za priču „Fashion and Friends”. Scenarista je dugometražnog filma "Ispod mosta, među stijenama" (2016), kao i nagrađivanih kratkometražnih igranih filmova "Peloid", "Umir krvi", "Put", "Martin". Autor je nekoliko dramskih tekstova koji su izvođeni i objavljeni u antologijama.