Kopno na vidiku

Ilona Hartman

Svetska književnost, Novi naslovi

Ilona Hartmann priča priču o mladoj ženi koja sa velikom osetljivošću traga za sopstvenim korenima. Roman pun komičnih situacija i neobičnih susreta, ali i početak nežnog, emotivnog zbližavanja oca i ćerke, koji tek uče značenje reči porodica

Cena: 719,00 RSD 899,00 ušteda: 180,00 RSD (-20%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.
Zapiši posvetu koju ćemo odštampati na prvoj stranici knjige koju poručuješ:

Prevela s nemačkog: Maja Anastasijević

Dunav inače uopšte nije plav. Uvek sam mislila da jeste. Zbog „Lepog plavog Dunava”. Sada stojim na obali i zelen je. Isprano mlečnozelen, kao voda u čaši u koju umačeš četkicu kad vodenim bojama slikaš sladoled ‒ od pistaća.

Jana Biler nikada nije upoznala svog oca Milana Blažeka. Sve što ona zna o njemu je da radi kao kapetan na MS Mocartu, prilično neglamuroznom brodu za krstarenje Dunavom. Kada konačno rezerviše mesto na brodu gde sve što se zbiva može da stane na dva podmetača za pivo”, osmodnevno putovanje od Pasaua do Beča sa skoro stotinu starijih gostiju koji bi da vide još malo sveta, ali zaboga, nikako previše”, postaće ujedno i plovidba ka sopstvenim korenima i početak nežnog, emotivnog zbližavanja oca i ćerke, koji tek treba da nauče značenje reči porodica.

Lepo je raspoložen, ali u prisustvu drugih gostiju više ne gleda u mom pravcu. Ljubazno se pozdravim i krenem u kabinu. Ponovo prodišem tek pošto sam zatvorila vrata i naslonila čelo na prozor. Napolju neko prolazi, noseći reku na drhtavim rukama.

  • ISBN: 9788660361983
  • Broj strana: 100
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Mek
  • Godina izdanja: 2023

Ilona Hartman
Ilona Hartman (1990) nemačka je spisateljica rođena u Baknangu. Široj javnosti je postala poznata zahvaljujući kratkim inteligentnim zapažanjima o aktuelnim događajima na Tviteru. Nakon školovanja živela je u Lajpcigu i Berlinu, gde je radila u marketinškim agencijama. Zajedno sa Kristofom Amendom trenutno vodi podkast „Und was machst du am Wochenende?“ („A šta radite vikendom?“). Njen debitantski roman Kopno na vidiku (Land in sicht) objavljen je 2020. godine.