kuća od slatkiša

Kuća od slatkiša

Dženifer Igan

Uskoro

Od jednog od najsjajnijih i najikoničnijih pisaca našeg vremena i dobitnika Pulicerove nagrade, naelektrisanog, duboko dirljivog romana o potrazi za autentičnošću, privatnošću i smislom u svetu u kojem naša sećanja više nisu naša.

Unesite e-mail adresu:
Preveo s engleskog: Nikola MatićIntelektualno zaslepljujuća i izuzetno dirljiva, Kuća iz slatkiša je smela, briljantna zamišljanje sveta koji je udaljen nekoliko trenutaka. Sa fokusom na društvene mreže, igrice i alternativne svetove, skoro da možete da doživite kretanje između dimenzija u igri uloga.​ Igan pruža žestok i uzbudljiv testament upornosti i transcendencije ljudske čežnje za stvarnom vezom, ljubavlju, porodicom , privatnost i otkup.
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Broš
  • Format: 20x14
  • Godina izdanja: 2022

Dženifer Igan
Dženifer Egan (1962) je američka autorka, koja trenutno živi u Bruklinu. Njen roman "Vreme je siledžija" (A Visit From A Goon Squad) osvojio je Pulicerovu i National Book Critics Circle nagradu za fikciju u 2011. godini. Samo u Ujedinjenom Kraljevstvu je prodana u više od 100.000 primeraka tokom te godine, dostigavši drugo mesto najprodavanijih romana u 2011. Egan je rođena u Čikagu, ali je veći deo svoj detinjstva provela u San Francisku. Diplomirala je Engleski jezik i literaturu na Univerzitetu Pensilvanija. Postoji jedna zanimljiva epizoda iz njenog apsolventskog perioda, pored akademskih dostignuća: ona je naime bila u kratkotrajnoj vezi sa Stivom Džobsom, koji je instalirao jedan od prvih Mekintoš računara u njenoj sobi.Nakon dipomiranja, provodi dve godine na Sent Džon koledžu, instituciji pri Kembridžu, pod pokroviteljstvom Tajron stipendije. Istovremeno, dosta je putovala po Evropi, a iskustva sa tih putovanja će joj poslužiti kao građa za buduće priče i romane. U to vreme je objavljivala kratke priče u Njujorkeru, Harper magazinu, Zoetrop magazinu i drugim periodičnim izdanjima, dok se njeni novinski članci redovno pojavljuju u Njujork Tajmsu. Prema njenom romanu "Nevidljivi cirkus" (The Invisible Circus, 1995) godine 2001. je snimljen dugometražni film, sa Kameron Dijaz u snaslovnoj ulozi.