Tanane revolucije

Poezija, Novi naslovi, Akcija 3 za 1399

"Mislim da ćete uživati u neprijatnim istinama izabranih pesama, ili bar u divnom odnosu prema jeziku, pametnom preispitivanju, neobičnim slikama, sveukupnoj poetičnosti tuge i nepravde, kako lične, tako i kolektivne." (Ognjenka Lakićević)

Cena: 559,00 RSD 699,00 ušteda: 140,00 RSD (-20%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.
Zapiši posvetu koju ćemo odštampati na prvoj stranici knjige koju poručuješ:

Mada su pristupi temi posve raznoliki, čežnje i težnje iza njih su iste. Savršenstvo ne postoji, ali postoji sklad kao težnja savršenstvu, potraga za ravnotežom unutar i van svake osobe. To je zajednička i najvrjednija osobina pjesama koje su pred vama.

Marko Tomaš

 

Dakle, već smo zaključili mnogo ljudi piše poeziju, kao što to obično bude u vremenima duhovnih kriza, ratova, propasti epoha. Na kraju ostaje da se čovek zagleda u sebe, da bi mogao objasniti svet oko sebe. Ako na tom putu stvori nešto, što će pomoći drugima na njihovom putu, već je dobro. Pesnik je prvo i pre svega – deo prirode.

Vitomirka Trebovac

 

Mislim da ćete uživati u neprijatnim istinama izabranih pesama, ili bar u divnom odnosu prema jeziku, pametnom preispitivanju, neobičnim slikama, sveukupnoj poetičnosti tuge i nepravde, kako lične, tako i kolektivne.

Ognjenka Lakićević

 

Pesme objavljene u ovom izboru deo su konkursa „Pisanje uz TANANE”, koji su Kontrast izdavaštvo i Jaffa napolitanke raspisali od 20. aprila do 31. maja 2023. godine. Autorke i autori iz celog regiona slali su svoje pesme na teme ljubavi, društva i prirode. Od 12.000 pristiglih pesama, žiri u sastavu: Ognjenka Lakićević, Marko Tomaš i Vitomirka Trebovac izabrao je 80, koje ujedno čine pesničku zbirku pod nazivom Tanane revolucije. Takođe, proglašene su i 3 pobedničke pesme u svakoj tematskoj kategoriji:

Ljubav

* Denis Hoper motel, Đorđe Matović

 

Društvo

* Mravi žohari i ratovi, Mirjana Mikulec

 

Priroda

* Branje šparoga, Luca Kozina

  • ISBN: 9788660362126
  • Broj strana: 146
  • Pismo: latinica
  • Povez: Mek
  • Format: 19,6X12,7
  • Godina izdanja: 2023