Halal zumra

Alen Brlek

Akcija 3 za 1399, Poezija, Novi naslovi

"Sjedim, uslovljen neurologijom / Otišao sam iza riječi."

Cena: 559,00 RSD 699,00 ušteda: 140,00 RSD (-20%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.
Zapiši posvetu koju ćemo odštampati na prvoj stranici knjige koju poručuješ:

Poezija Alena Brleka, kao i celokupno postojanje književnosti, nije i neće promeniti svet. To i nije njen zadatak i tolika njena moć bi bila opasna. Ono što će Brlekova poezija sigurno učiniti jeste da nam pod našim slabostima, ranjivostima i manama otkrije bezgraničnu snagu nežnosti. Da nam u ožiljcima na koži našeg iskustva pokaže skrivenu lepotu šara, motiva i praslika našeg stradanja. A to je mnogo važnije.

Danilo Lučić

Halal zumra je pukotina. Zbirka pesama koja se može čitati i kao poema. Zbirka pesama koja je narušeno kontrolisanje nervnog sistema prethodne tri zbirke Alena Brleka, koje su označavale telo, duh i um. Potpunost koja se sada urušava, neizreciv sudar sa bolešću – krajnji napor da se uspostavi večni mir i toplota kojoj pesnik-biće teži. Ključna reč Halal zumre je „uprkos“. Uprkos nemogućnosti – pesma.

Dalibor Tomasović

  • ISBN: 9788660362614
  • Broj strana: 70
  • Pismo: latinica
  • Povez: Mek
  • Format: 19,6X12,7
  • Godina izdanja: 2024

Alen Brlek
Alen Brlek (1988, Zagreb) autor je zbirki pesama “Metakmorfoze” (Algoritam) za koju je 2014. dobio nagradu Na vrh jezika, i “Pratišina” (2017, Kontrast). Član je Hrvatskog društva pisaca, evropske platforme za pesništvo Versopoli i deo muzičko-poetskog projekta Zaron.