Vežbanka za strah

Sonja Bajić, Sara Radojković

Poezija, Akcija 3 za 1399

Draga osobo koja ovu knjigu držiš u rukama, Hvala ti što si sa nama. Želeći da ti priuštimo jedno posebno čitalačko iskustvo, ohrabrujemo te da ovu našu vežbanku koristiš slobodno i kako god poželiš. - autorke

Cena: 594,00 RSD 699,00 ušteda: 105,00 RSD (-15%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.
Zapiši posvetu koju ćemo odštampati na prvoj stranici knjige koju poručuješ:

Ova knjiga – sveska predstavlja neobično delo u kojem se poezija i ilustracija kao autonomna umetnička dela ukrštaju i udružuju sa ciljem da pruže jedno malo drugačije čitalačko iskustvo.

Baveći se temom straha ali i oslobađanjem od straha, poezija i ilustracija grade suptilne narativne niti usput ostavljajući prostora za to da se čitalac uključi u kreativni proces, onako kako on ili ona osećaju da treba.

 

Kroz nekoliko pesama mogu da vidim mrštenje obrva, grč u srcu, zakopan, pa otkopan optimizam, smrt u koju se trči najsporije i hrabrost da se ipak voli život, ili da se voli barem neko ko je blizu, ili sa druge strane svetlosti monitora. Sve to je u ovim pesmama, ili kako Sara u jednoj pesmi kaže: "Ništa od ovoga? Sve zajedno?"

- Magda Janjić, novinarka i urednica

Svaka sveska sa linijskim crtežima može da se proglasi bojankom, ali kada crteži prate bodljikavu poeziju nastaje prava "bojanka za odrasle". Te tzv. "bojanke za odrasle" nisu ništa drugo do vežbanke za strah. Hvala svakome ko mi pomaže da upoznam i zauzdam svoje demone, a Sara i Sonja su Vežbankom za strah ušle u taj krug pomoćnika.

- Jana Oršolić, dizajnerka i edukatorka

  • ISBN: 9788660360146
  • Broj strana: 80
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Broš
  • Format: 19,5x12,5cm
  • Godina izdanja: 2019

Sonja Bajić
Sonja Bajić je ilustratorka i arhitekta. Bavi se vizuelnim pripovedanjem kroz ilustracije i crtanjem personalizovanih geografskih karti. Živi u Parizu i bila je na Ajfelovom tornju preko 800 puta. Autorka je knjige „What My Girlfriends Told Me“ (September Publishing, London, 2018) i koautorka knjige i bloga „Kakva ženska“ (Kreativni centar, Beograd, 2018).

Sara Radojković
Pesnikinja, dramaturškinja i novinarka.