akcija 4 knjiige agate kristi (30 popusta)

Akcija - 4 knjiige Agate Kristi (30% popusta)

Agata Kristi

Paketi knjiga

Ubistvo na terenu za golf predstavlja klasik detektivske književnosti, britanske autorke Agate Kristi. Roman je prvi put objavljen 1923. godine, i jedan je od najvažnijih romana iz serijala o g...

Cena: 2.597,00 RSD 3.996,00 ušteda: 1.399,00 RSD (-35%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.
Zapiši posvetu koju ćemo odštampati na prvoj stranici knjige koju poručuješ:

Ubistvo na terenu za golf predstavlja klasik detektivske književnosti, britanske autorke Agate Kristi. Roman je prvi put objavljen 1923. godine, i jedan je od najvažnijih romana iz serijala o genijalnom Belgijancu, detektivu Herkulu Poarou.

Poaro, zajedno sa svojim prijateljem Hejstingsom, pristiže u Francusku, na poziv tajanstvenog milionera Pola Renoa, koji je zatražio njihovu pomoć. Ipak, dvojicu prijatelja dočekuju zaprepašćujuće vesti – Reno je pronađen mrtav, sa ubodima od noža u leđima, ostavljen u sveže iskopanom grobu, u blizini lokalnog terena za golf. Pre nego što Poaro uspe da odgovori na pitanja zašto mrtvac nosi kaput svog sina i kome je bilo namenjeno strastveno ljubavno pismo u džepu, slučaj se komplikuje otkrivanjem druge, identično ubijene žrtve.

Uz stalne smetnje i opstrukcije lokalnog detektiva koji vodi policijsku istragu, Poaro tumači sve dostupne informacije sa mesta zločina i, razmotavajući klupko misterije shvata da je rešenje – zapravo – u zločinu starom više od dvadeset godina.

 

ABC ubistva jedan je od najpoznatijih detektivskih romana Agate Kristi, prvi put objavljen 1936. godine.

Na londonsku adresu Herkula Poaroa stiže tajanstveno pismo potpisano sa ,,ABC“. Ubrzo potom sledi niz ubistava, koji se odvijaju abecednim redom: najpre, u Andoveru, strada Alis Ašer, potom je u Bekshilu ubijena Elizabet – Beti – Barnard, a nakon nje žrtva je Karmajkl Klark, ubijen u svom domu u Karstonu. Pored svake žrtve ostavljen je abecedni vozni red na kome piše grad gde se ubistvo dogodilo...

Artur Hejstings i inspektor Džap pomažu belgijskom detekivu u rešavanju misterije koju pred njih postavlja serijski ubica na slobodi. Ubica je sa svakim ubistvom sve samouvereniji i izaziva Poaroa ne sluteći da upravo iz sujete može počiniti ključnu grešku. Hoće li Herkul Poaro otkriti tu grešku, predvideti plan i stavit konačno tačku na ubistva po abecedi?

 

Objavljen prvi put 1927. godine, roman Velika četvorka jedan je od najpoznatijih detektivskih romana britanske spisateljice Agate Kristi, iz serijala o genijalnom Belgijancu – Herkulu Poarou.

Stigavši iz Južne Amerike u London, kapetan Hejstings odlučuje da iznenadi svog starog prijatelja, detektiva Herkula Poaroa, dolazeći, nenajavljeno, na njegovu adresu. Hejstings zatiče svog prijatelja sred pakovanja za put, ni manje ni više nego u Brazil, ali, što je mnogo važnije, Hejstings nije jedini neočekivani posetilac Poarovog stana. U jednoj od detektivovih soba misteriozno se zatekao potpuno iscrpljeni čovek, koji poslednjim atomima snage uspeva da artikuliše kriptične podatke o članovima misteriozne organizacije – Velike četvorke.

U nizu poduhvata i obrta, Herkul Poaro i kapetan Hejstings, prateći brojne signale iz mnoštva pojedinačnih misterioznih slučajeva, razotkrivaju identitete i namere članova Velike četvorke, u pokušaju da spreče zaveru globalnih razmera. Od Južne Amerike, Rusije, Kine, Engleske, Francuske i Belgije, pa sve do malog jezera u Dolomitima – male sive ćelije Herkula Poaroa utrkuju se sa najvećim klopkama moćnih kriminalaca.

 

Tajanstveni događaj u Stajlsu je knjiga Agate Kristi od koje je sve počelo – majstorski način da se upoznamo s njenim vrhunskim detektivom Herkulom i njegovim legendarnim sposobnostima razrešavanja zločina. Napisan sred Prvog svetskog rata – 1916. godine – prvi put je objavljen 1920. godine i danas predstavlja klasično ostvarenje detektivske književnosti.

U otmenoj staroj kući Stajls kort otrovana je bogata Emili Ingltorp. Ubica je uspeo da uđe u njenu sobu, zaključanu iznutra, izvrši zločin i nekako ipak neopaženo umakne pogledima svedoka. Lista osumnjičenih duža je nego što se na prvi momenat čini, pa će veo sumnje padati na njene pastorke, otresitu družbenicu i poverenicu, lepuškastu štićenicu koja radi u bolničkom dispanzeru, ali i na muža s kojim se tek nedavno venčala.

Da bi se došlo do odgovora i odgovornog potrebno je za početak postaviti prava pitanja: Sa kim se Emili svađala neposredno pred smrt? Ko je obio njenu aktovku? Da li se neko namerio na njeno bogatstvo? Jedina osoba koja može postaviti ova pitanja i dedukcionom metodom rekonstruisati događaj koji se opire poimanju većine, od osumnjičenih do čitaoca, jeste belgijski detektiv – Herkul Poaro.

  • Pismo: Latinica
  • Povez: Mek
  • Format: 20x14cm
  • Godina izdanja: 2023

Agata Kristi
Agata Kristi (1890-1976) britanska je književnica i najobjavljivanija autorka svih vremena. Jedino Biblija i Šekspir premašuju ukupni tiraž njenih dela – prodato ih je milijardu na engleskom jeziku i još milijardu u prevodu na stotinu drugih jezika. Napisala je 80 detektivskih romana i zbirki priča, 19 pozorišnih komada, 2 memoarska dela i 6 ljubavnih romana pod pseudonimom Meri Vestmakot. U pisanju detektivske proze prvi put se okušala dok je za vreme Prvog svetskog rata radila u jednom bolničkom dispanzeru. Već u svom prvencu, naslovljenom "Tajanstveni događaj u Stajlsu", stvorila je sada legendarnog Herkula Poaroa. Potom je u romanu "Ubistvo u parohijskom dvoru", objavljenom 1930.godine, uvela među čitalaštvom mnogo voljenu gospođicu Džejn Marpl. Od ostalih likova koji se pojavljuju u više njenih romana tu su Tomi i Mrvica Beresford, privatni detektiv Parker Pajn i detektivi Skotland jarda viši inspektor Batl i inspektor Džap.