Velika četvorka

Agata Kristi

Trileri, Novi naslovi

Objavljen prvi put 1927. godine, roman Velika četvorka jedan je od najpoznatijih detektivskih romana britanske spisateljice Agate Kristi, iz serijala o genijalnom Belgijancu – Herkulu Poarou.

Cena: 799,00 RSD 999,00 ušteda: 200,00 RSD (-20%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.
Zapiši posvetu koju ćemo odštampati na prvoj stranici knjige koju poručuješ:

Preveo s engleskog: Nikola Matić

Stigavši iz Južne Amerike u London, kapetan Hejstings odlučuje da iznenadi svog starog prijatelja, detektiva Herkula Poaroa, dolazeći, nenajavljeno, na njegovu adresu. Hejstings zatiče svog prijatelja sred pakovanja za put, ni manje ni više nego u Brazil, ali, što je mnogo važnije, Hejstings nije jedini neočekivani posetilac Poarovog stana. U jednoj od detektivovih soba misteriozno se zatekao potpuno iscrpljeni čovek, koji poslednjim atomima snage uspeva da artikuliše kriptične podatke o članovima misteriozne organizacije – Velike četvorke.

U nizu poduhvata i obrta, Herkul Poaro i kapetan Hejstings, prateći brojne signale iz mnoštva pojedinačnih misterioznih slučajeva, razotkrivaju identitete i namere članova Velike četvorke, u pokušaju da spreče zaveru globalnih razmera. Od Južne Amerike, Rusije, Kine, Engleske, Francuske i Belgije, pa sve do malog jezera u Dolomitima – male sive ćelije Herkula Poaroa utrkuju se sa najvećim klopkama moćnih kriminalaca.

  • ISBN: 9788660362362
  • Broj strana: 190
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Mek
  • Format: 20x14
  • Godina izdanja: 2023

Agata Kristi
Agata Kristi (1890-1976) britanska je književnica i najobjavljivanija autorka svih vremena. Jedino Biblija i Šekspir premašuju ukupni tiraž njenih dela – prodato ih je milijardu na engleskom jeziku i još milijardu u prevodu na stotinu drugih jezika. Napisala je 80 detektivskih romana i zbirki priča, 19 pozorišnih komada, 2 memoarska dela i 6 ljubavnih romana pod pseudonimom Meri Vestmakot. U pisanju detektivske proze prvi put se okušala dok je za vreme Prvog svetskog rata radila u jednom bolničkom dispanzeru. Već u svom prvencu, naslovljenom "Tajanstveni događaj u Stajlsu", stvorila je sada legendarnog Herkula Poaroa. Potom je u romanu "Ubistvo u parohijskom dvoru", objavljenom 1930.godine, uvela među čitalaštvom mnogo voljenu gospođicu Džejn Marpl. Od ostalih likova koji se pojavljuju u više njenih romana tu su Tomi i Mrvica Beresford, privatni detektiv Parker Pajn i detektivi Skotland jarda viši inspektor Batl i inspektor Džap.