Gostoprimstva (pesnička trilogija)

Goran Korunović

Poezija, Novi naslovi, Akcija 3 za 1399

Prve tri zbirke Gorana Korunovića u jednoj knjizi (Gostoprimstva, Reka kaiševa, Crvena planeta)

Cena: 559,00 RSD 699,00 ušteda: 140,00 RSD (-20%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

ima li ubedljivije potvrde života

od toga da se razmnožavaju mrtvi

 

Jedan od najvećih kvaliteta Gostoprimstava je upravo promovisanje nove, a zapravo izvorne i fundamentalne emocije koja nam ne dozvoljava da pred čisto pojavnim oblicima smrti budemo zastrašeni našim dragim pokojnicima. Ta nova emocija premošćava odbacivanje mogućnosti života u smrti tako što demistifikuje stravu i užas, smelo ustvrđujući da nas neposedovanje vrelog, ritmičnog pulsa u krvnim sudovima ne čini manje ljudima.

Danilo Lučić

 

Unutrašnjost tela se u zbrci Reka kaiševa pretvara u mističan prostor, gotovo mitski svet, u kojem se ukrštaju mehanika i mašinska preciznost sa spontanošću prirodnog procesa. U tom svetu kao da nepoznate sile rukovode predvidivim i, istovremeno divljim mehanizmom. To je pravo mesto za rad poezije.

Jelena Angelovski

 

Razlistanom leksikom, redukovanim rečenicama i iznenađujućim pesničkim slikama u Crvenoj planeti se uzbudljivo, ubedljivo i pesnički autentično tematizuju samoća i trauma, intenzivno sučeljavaju vitalizam i smrt, duboko preispituju i priroda unutrašnjeg, i svojstva spoljašnjeg sveta.

Vladimir Vukomanović Rastegorac

 

  • ISBN: 9788660362591
  • Broj strana: 150
  • Pismo: latinica
  • Povez: Mek
  • Format: 19,6X12,7
  • Godina izdanja: 2024

Goran Korunović
Goran Korunović (1978, Jagodina) je pesnik i docent na Filološkom fakultetu u Beogradu. Objavio je knjige: Gostoprimstva (2011, poezija), Reka kaiševa (2012, poezija), Literatura i opasnost (2013, komparativni ogledi), Crvena planeta (2014, poezija).